top of page

Historisk blomsterkrydstogt i Holland

Tag med på et betagende krydstogt, hvor der er lidt for en hver smag. Turen begynder i en af Tysklands mest spændende byer – Köln – med et af Europas største og smukkeste bygningsværker – Kölner Dom. Vi fortsætter ad Rhinen på en afslappende sejltur mellem Köln og den hollandske by, Arnhem. Her kan man, ved et besøg på det fantastiske Hartenstein Museum, opleve et af de vigtigste slag under 2. verdenskrig – Slaget ved Arnhem.

 

Vi skal også besøge et par af Hollands traditionelle, hyggelige byer, inden vi skal på besøg i verdens største blomsterpark – Keukenhof. Turen afsluttes i Amsterdam, hvor vi bl.a. skal opleve Hollands hovedstad på en kanalrundfart gennem byens mange kanaler.
 

Dag 1, Köln – check-in på skibet efter kl.16.00

Om bord på M/S Leonora, vil der efter ankomst blive budt velkommen af Skibets Cruise Manager i Loungen, her vil sikkerhedsprocedurer og praktiske informationer ombord gennemgås.

Tysklands fjerde største by Köln danner rammer om starten på vores fantastisk rejse langs Rhinen

Nyd dagen på en de mere end 25 forskellige museer som byen tilbyder, eller på en af de mange cafeer i den gamle bydel.

Dag 2, Køln - Arnhem

M/S Leonora lægger til kaj nogle ganske få hundrede meter fra centrum af byen, og efter en dejlig morgenmad skal vi på udflugt. Udflugten foregår til fods, og målet er i første omgang Altstadt - den gamle del af Kölns centrum. Herfra går vi videre til den berømte Kölner Dom. Domkirken er dedikeret Jomfru Maria og St. Peter. Det har taget mere end 600 år at færdiggøre dette imponerende bygningsværk. Man påbegyndte byggeriet i 1248, men det færdiggjordes først i 1880. Efter besøget i Domkirken bliver der tid på egen hånd til at udforske delstaten Nordrhein-Westfalens vigtigste by.

 

Tilbage på skibet venter besætningen med lunch, som indtages mens skibet lægger fra og sejler nordpå mod Arnhem. Vi forventer ankomst i Arnhem kort før midnat. I skal selvfølgelig nyde eftermiddagens sejlads fra skibets soldæk.

Om aftenen vil der være velkomstmøde og præsentation af skibets besætning, her serveres velkomstdrink og kanapéer i Lounge baren.

Cologne.jpg
john-frost-bridge.png

Dag 3, Arnhem - Gorinchem

I Arnhem er der mulighed for at besøge The Airborne Museum `Hartenstein´ i Oosterbeek, der ligger en halv times kørsel fra centrum, hvor M/S Leonora har lagt til.

 

Det tidligere Hotel Hartenstein i Oosterbeek fungerede som hovedkvarter for The British 1st Airborne Division, der spillede en afgørende rolle i Slaget ved Arnhem. Hartenstein Museum er et enestående museum, der på fantastisk vis fortæller historien om et af de altgørende slag i slutningen af 2. verdenskrig.

Byen Arnhem vil for altid være forbundet med et af de mest berømte slag under Anden Verdenskrig - nemlig Slaget ved Arnhem, der fandt sted den 17. og 18. september 1944.

Planen, der var udtænkt af engelske General Montgomery, fik navnet Operation Market Garden, og den gik ud på, at mere end 10.000 faldskærmssoldater skulle lande bag fjendens linjer på markerne ved Oosterbeek - vest for Arnhem.

Efterfølgende skulle faldskærmssoldaterne rykke frem mod Arnhem og indtage broen over Nederrijn og holde den, indtil der kom forstærkning fra de amerikanske og polske tropper fra syd.

Montgomery forventede, at dette overraskelsesangreb vil forvirre og splitte de tyske tropper, men Operation Market Garden gik fuldstændig galt. Mellem 17. og 18. september faldt en så tæt tåge over Arnhem, at det var umuligt for de amerikanske og polske tropper at nå frem. Efter 9 dages kamp var mere end 2000 soldater dræbt og mere and 5000 sårede eller efterladt i den ødelagte by.

De allierede nåede aldrig frem, og i vinteren 1944-45 oplevede hollænderne en katastrofal krigsvinter, hvor tusinder døde af kulde og hungersnød. Arnhem blev befriet den 8. april 1945.

Arnhem.jpg

I dag er der ingen anden by i Holland, der fejrer befrielsesdagen (5. maj) med så stort festivitas, som

Arnhem.

På det tidligere Hotel Hartenstein i Oosterbeek, som var hovedkvarter for Operation Market Garden, er der i dag indrettet det mest fantastiske museum, der fortæller hele historien. Ikke langt fra Hartenstein ligger begravelsespladsen, Airborne Kerkhof. Her hviler 1.667 engelske og 79 polske soldater, som faldt under Slaget ved Arnhem.

 

Efter besøget på Hartenstein Museum går turen tilbage til skibet, hvor der venter en dejlig lunch. Eftermiddagen er til fri disposition, eller der kan arrangeres en bytur til fods i Arnhem, der ligger bare nogle få hundrede meter fra skibet. Arnhem er en hyggelig lille by med omkring 150.000 indbyggere. Byen har en spændende og lang gågade med mange dejlige butikker.

 

M/S Leonora sejler videre kl. 18:00 med kurs mod den lille hyggelige by, Gorinchem, hvor vi forventer at være fremme omkring midnat.

Dag 4, Gorinchem - Dordrecht

Den hollandske fiskerby Gorinchem, ligger placeret hvor floderne Linge og Boven-Merwede mødes, og er omringet af flade grønne landskaber samt vindmøller og diger.

Den lille by har en hyggelig bymidte, med huse i traditionel hollandsk stil, og Linge floden der løber igennem centrum af byen.
På modsatte bred kan slottet Loevenstein blandt andet opleves.
Slottet spillede en vigtig rolle under Napoleons besættelse af den Hollandske by, hvor slottet agerede kaserne for de franske tropper.

Slottet var i samme periode fængsel for mange politiske fanger.

Den charmerende by kan udforskes efter morgenmaden, da skibet sejler mod Dordrecht klokken 13:00.

 

Vi ankommer til Dordrecht omkring kl 15:00, hvor der er arrangeret en bytur til fods. Dordrecht er hovedstad i provinsen Syd-Holland og er Hollands ældste by. Faktisk ligger byen på en ø – omgivet af ikke færre end 5 floder samt et utal af kanaler. Byen er sprængfyldt med historie og kultur.

dordrecht.jpg

Dag 5 Dordrecht – Amsterdam

Der er afgang på dagens udflugt til Keukenhof umiddelbart efter morgenmaden. Så snart alle gæster er gået fra borde sejler M/S Leonora videre til Amsterdam, hvor I møder hende igen sidst på eftermiddagen.

Keukenhof er beliggende ved den lille by, Lisse, i det nordlige Holland. Keukenhof er verdens største blomsterpark, der rummer mere end 7.000.000 blomsterløg, der hvert år plantes i den store park. Arealmæssigt dækker området 32 hektar.

Keukenhof

Dag 6 Amsterdam

Et uforglemmeligt flodkrydstogt har nået vejs ende, og efter morgenmaden er det på tide at sige farvel til M/S Leonora og hendes besætning.

bottom of page