top of page

Flodkrydstogt med Andre Rieu koncert

Fra Amsterdam til Strasbourg

Dag 1 Check-in på skibet, Amsterdam

Om bord på M/S Leonora, vil der efter ankomst blive budt velkommen af Skibets Cruise Manager i Loungen, her vil sikkerhedsprocedurer og praktiske informationer ombord blive gennemgået.

Dag 2 Amsterdam

I dag ser vi nærmere på Amsterdam. Byen er gennemskåret af kanaler på kryds og tværs, og det giver den sin helt egen karakter og charme. Den bedste måde at opleve Amsterdam på er til vands. Derfor inviterer vi på en times kanalrundfart, hvor du kan nyde havnen, opleve de snævre kanaler og se de mange smukke gavlhuse. Nogle af husene er meget smalle, da det før i tiden var almindeligt, at ejendomsskatten blev fastsat i henhold til husets bredde ud mod kanalen.

 

Tilbage på M/S Leonora hygger vi os med lunch, mens vi sejler mod Køln. Nyd resten af eftermiddagen på skibets soldæk eller slap af i den hyggelige lounge. Middagen nyder vi ombord, og efterfølgende får vi kaffen serveret i loungen, hvor skibets musiker spiller op til dans.

Inden middagen vil der være velkomstmøde og præsentation af skibets besætning, her serveres velkomstdrink og kanapéer i Lounge baren.

The airborn museum - Arnhem.jpg

Dag 3 Arnhem

I Arnhem ligger et af verdens mest imponerende museer - The Airborne Museum. Museet fortæller historien om ”Slaget ved Arnhem” og ”Operation Market Garden”.
 
Operation Market Garden var et forsøg fra de allierede styrker på at skabe sig et brohoved over Rhinen og bane vejen til Berlin for de allierede styrker.
 
Planen, der var udtænkt af engelske Feltmarskal Montgomery, fik navnet ”Operation Market Garden” og gik ud på, at mere end 10.000 engelske og polske faldskærmssoldater skulle lande bag fjendens linjer på markerne ved byen Oosterbeek, vest for Arnhem. Men lige fra operationens start gik alt galt – de allierede styrker nåede aldrig frem -  og mere end 2.000 faldskærmssoldater blev dræbt og omkring 5.000 blev såret. I vinteren 1944-45 oplevede hollænderne en katastrofal krigsvinter, hvor tusindvis af hollændere døde af sult og kulde. Arnhem blev befriet den 8. april 1945.
 
Bygningen “Hartenstein” fungerede som hovedkvarter for British 1.st Airborne Division. På museet finder man en stor og forskelligartet samling af originale våben, originale uniformer og udstyr fra slaget. De mange fotos og film fra slaget er med til at skabe et realistisk billede, der ydermere bakkes op af interviews med allierede soldater. Endvidere har museet vundet priser for deres udstilling, der har genskabt landskabet mellem Arnhem og Oosterbeek. 

Middagen serveres ombord på MS Leonora, og omkring midnat sejler skibet videre sydpå ad Rhinen mod Tyskland.

Köln.jpg

Dag 4 Køln og koncert med Andre Rieu

I middelalderen var Köln på grund af de formodede relikvier af De hellige tre et vigtigt valfartssted, hvortil der også kom mange pilgrimme fra Danmark. Köln er Rhinlandets økonomiske og kulturelle hovedstad og er kendt for den gotiske katedral, Kölnerdomen.

 

Siden 1960'erne har Köln gjort sig internationalt kendt som en betydningsfuld kulturby med en særdeles aktiv kunst- og galleriscene. I byen findes over 30 museer samt over 100 kunstgallerier.

Kölner Dom (egentlig Hohe Domkirche St. Peter und Maria) er en romersk-katolsk katedral i Köln og er byens mest kendte arkitektoniske landemærke. Byggeriet blev påbegyndt i 1248, men først afsluttet i 1880.

Kirken blev udsat for de allieredes bombardementer under 2. verdenskrig, og

den blev først genåbnet i 1956. Det er den kirkebygning i verden, der har den største facade, og den er også verdens næsthøjeste gotiske bygning.

Efter en tidlig middag ombord er der afgang til en af turens højdepunkter, nemlig koncerten med violinisten og orkesterleder Andrè Rieu og hans fantastiske Johann Strauss Orchestra.

Koncerten foregår i Andrè Rieus hjemby Maastricht i det sydlige Holland.

Bustransporten fra Köln til Maastricht varer 1 ½ time. Vi er tilbage på skibet ved midnatstid, hvor besætningen står klar med lækkerier, inden M/S Leonora

afsejler mod Amsterdam.

Dag 5 Rüdesheim

Efter morgenmaden er der mulighed for at nyde den flotte udsigt fra soldækket. Undervejs mod Rüdesheim passerer vi den berømte Lorelei klippe, hvor passagen er meget smal og tidligere var forbundet med stor fare. Lorelei er blevet personificeret som en fortryllende og forførende kvinde, der ledte søfolkene i ulykke ved at aflede deres opmærksomhed, så de forliste ved de farlige klipper. Sådan er det selvfølgelig ikke i dag, men myten om den smukke Lorelei med det lange, gyldne hår lever videre.

Dag 6 Mannheim

I løbet af natten sættes kursen mod Frankrig. I Strasbourg besøger vi bl.a. det smukke Petit France, som ligger i det velbevarede centrum. Strasbourg ligger i det nordlige Alsace og har skiftevis været under fransk og tysk herredømme. Nu er byen dog et symbol på forsoningen mellem Frankrig og Tyskland og dermed for freden i Europa. Flere EU-institutioner har til huse i byen, herunder parlamentet. Strasbourg er både en mondæn by med smarte butikker og flotte gader samtidig med at den er en gammel by med bindingsværk, små gyder og smalle kanaler.


Efter vi har nydt de lækre retter ved middagen, får vi kaffen serveret i loungebaren.

Heidelberg.jpg

Dag 7 Strasbourg

Først på dagen ankommer vi til Strasbourg i Frankrig, som både er en mondæn by med smarte butikker og flotte gader, men også en gammel by med bindingsværkshuse, små brolagte stræder og smalle kanaler - særligt i den smukke bydel Petit France. Her kan man tage på en spændende byvandring i det gamle Strasbourg samt på en hyggelig kanalsejlads gennem Petit France.

 

Skibet ligger i Strasbourg hele dagen og natten over.

Dag 8 Strasbourg

Dagen for hjemrejsen fra et uforglemmeligt krydstogt oprinder og det er nu på tide at tage afsked med skibet og besætningen ombord. 7 destinationer er undervejs blevet endevendt og turen går nu hjemad mod Danmark.

strasbourg 1920x1276 (2).jpg
bottom of page