top of page

Flodkrydstogt på Rhinen & Mosel

Fra Koblenz til Koblenz

Dag 1 Check-in på skibet, Koblenz

Om bord på M/S Leonora, vil der efter ankomst blive budt velkommen af Skibets Cruise Manager i Loungen, her vil sikkerhedsprocedurer og praktiske informationer ombord blive gennemgået.

 

M/S Leonora bliver liggende i Koblenz natten over og sejler tidligt næste morgen ind på Rhinen og mod Rüdesheim.

Dag 2 Koblenz - Rüdesheim

Vores krydstogt starter med at vi sejler ind på Rhinen og op mod Rüdesheim. Denne strækning er bedst kendt som ”Den romantiske Rhin”, og som for et par år siden blev sat på UNESCO’S lister over ”verdens kulturarv”. På vej ind på Rhinen runder vi ”det tyske hjørne ” Deutches Eck, hvor en ridende Kejser Wilhelm den 1. troner over sammensmeltningen af de to floder Mosel og Rhinen.

 

Nyd den flotte udsigt på soldækket eller slap af med en god bog i en af skibets loungebarer. Undervejs mod Rüdesheim passerer vi den berømte Lorelei klippe. Ifølge myten var Lorelei en troldkvinde, der bedårede søfolkene og med sin skønhed afledte deres opmærksomhed, så de forliste på de farlige klipper.

 

Inden middagen vil der være velkomstmøde og præsentation af skibets besætning, her serveres velkomstdrink og kanapéer i Lounge baren.

Dag 3 Rüdesheim - Alken

Gense Lorelei klippen og de fantastiske borge på vejen tilbage til Koblenz og ind på pittoreske Mosel til den lille hyggelige vinby, Alken. Ovenover byen knejser den imponerende borg, Burg Thurant, hvorfra der er en fantastisk udsigt udover Moseldalen.

 

Man kan vælge at besøge Burg Thurant eller tage de bare 20 kilometer ind til Koblenz og foretage en bytur til fods i den gamle bydel, Altstadt. Vi bliver liggende i Alken indtil tidligt næste morgen, hvor M/S Leonora sejler videre mod Zell og Traben-Trarbach.

Dag 4 Alken – Zell – Traben-Trarbach

Den smukke sejlads kan nydes på soldækket. Vi skal igennem 5 sluser i alt, før vi når frem til den lille, hyggelige vinby, Zell, der for altid vil være forbundet med sin verdensberømte hvidvin ”Schwarze Katz”.

 

Om eftermiddagen fortsætter sejladsen gennem Mosels smukke landskab, indtil vi sidst på eftermiddagen når frem til endnu en betagende vinby, nemlig Traben-Trarbach.

 

Traben Trarbach er en lille by midt i Moseldalen i delstaten Rheinland-Pfalz. Byen har været forenet med en bro over Mosel siden 1898 og med dens omkringliggende områder har byen noget over 6.000 indbyggere. Efter bybrande i Trarbach i 1858 og i Traben i 1879 er byen genopbygget i jugendstil. Borgruinerne efter borgen Grevensburg, bygget i 1350, ligger over Trarbach, og byen har tidligere været et centrum for vinhandel på Mosel. Vi tilbyder selvfølgelig besøg hos en af byens mange vingårde sidst på eftermiddagen.

Dag 5 Traben Trarbach – Mehring (Trier)

M/S Leonora lægger fra kaj i Traben-Trarbach tidligt om morgenen med kurs mod Tysklands ældste by Trier.

Tidligt på eftermiddagen lægger vi til i den lille by, Mehring - 18 kilometer fra Trier. Efter en kort bustur ankommer vi til selve Trier, klar til at indtage denne fantastiske by, der blev grundlagt af den romerske kejser, Julius Cæsar. Han gav byen navnet Augusta Treverorum, og byen blev regionshovedstad for den galliske del af Romerriget. Trier oser af kultur og tysk-romersk historie, der går helt tilbage til år 100 efter Kristi fødsel.

Dag 6 Mehring – Bernkastel-Kues

Atter en herlig formiddag med sejlads. M/S Leonora sejler nu medstrøms til ”Mosels Perle” Bernkastel-Kues. En ubeskrivelig charmerende by, hvis bygninger kan dateres tilbage til den sene middelalder. Ud fra den gamle markedsplads går små gader og stræder med bedårende huse, fortovscaféer og butikker. Jo – Bernkastel-Kues er en sand eventyrby.

Dag 7 Bernkastel-Kues – Cochem - Koblenz

 

MS Leonora fortsætter sin færd ned ad Mosel for at nå frem til en af Mosels mest charmerende og velbesøgte byer, Cochem.

Her ligger små butikker, vinhandler, konditorier og restauranter side om side, og ovenover byer troner den imponerende Reichsburg. Borgen har haft en drabelig historie, men blev i 1868 købt af en franskmand for 300 Guldmark. Han renoverede hele borgen, så den i dag fremstår smuk og indbydende. Man kan vandre derop eller tage en bus. På den anden side står Pinner Kreuz oppe på en klippeafsats. Til minde om fårehyrden Pinner, der i et forsøg på at redde et af sine får selv mistede livet. Man kan komme op til udsigtspunktet med en svævebane.

Er man ikke til højder og vandreture, så kan man tage det lille bytog, der kører rundt i Cochem, men som også kører over i Cond på den modsatte bred. Besøg også den lille Markedsplads, med det smukke rådhus. Eller find en hyggelig café på Mosel Promenaden og nyd et dejligt glas Moselvin.

Man kan også besøge Bundesbank-Bunker Museet. Under den kolde krig valgte den vesttyske Nationalbank at gemme 15 mia. Mark i en bunker i tilfælde af en atomkrig. I dag er pengene væk, men bunkeren står som et museum for en af de størst bevarede hemmeligheder i Vesttysklands historie.

 

 Vi forlader Cochem sidst på eftermiddagen med kurs mod Koblenz. Ved midnatstid ligger vi på red udenfor Koblenz og lægger til kaj meget tidligt søndag morgen.

Dag 8 Koblenz


Et uforglemmeligt flodkrydstogt på Mosel & Rhinen er til ende for denne gang.

bottom of page