top of page

Panamakanalen
Fort Lauderdale til København

Dag 1: April 10, 2018, Kastrup lufthavn, København.
Vi mødes alle sammen i Kastrup lufthavn, hvor flyet der skal tage jer til start destinationen for jeres helt store krydstogtseventyr venter. Snart ligger Danmark og København under jer og i vil være sendt afsted over atlanten hvor i inden længe vil blive præsenteret for det smukke skib MS Zuiderdam.

Ved ankomst i Fort Lauderdale bliver i checket ind på et dejligt hotel og i kan nu afholde jeres første aften i troperne, inden den store rejse på havet begynder.

Norwegian Beakaway

Dag 2: April 11, 2018, Fort Lauderdale, Florida, US.
Dagen for den store rejse oprinder og i vil fra morgenstunden have mulighed for at nyde en lækker morgenmad på hotellet. Efter maden vil busser stå klar og i vil blive transporteret til Fort Lauderdale havn.

I havnen ligger MS Zuiderdam vuggende og venter på jer og påstigningen på det top moderne skib begynder kort efter ankomst, med endelig afrejse fra Fort Lauderdale kl. 16.00.

Dag 3: April 12, 2018, Half Moon Cay, Bahamas.
Holland Americas private paradisø. Her er det oplagt med en tur i de varme caribiske bølger. Eller en slapper i en solstol med en farverig drink?

Dag 4: April 13, 2018, På havet.
Vi er på havet hele dagen og der er nu rig mulighed for at lære det store skib at kende.
Nyd den caribiske sol fra soldække og lad jer betage af det turkisgrønne hav langt under os.
Når tørsten indfinder sig kan man lade sig forkæle af det store udvalg af paraplydrinks, som findes i baren.

Dag 5: April 14, 2018, Oranjestad, Aruba.
Vi sejler næsten helt ind i hovedgaden med et væld af sjove butikker og en sælsom blanding af gamle Holland og farverige Caribien. Aruba har siden år 1000-tallet hvor indianerne fandt øen, betaget alle med sine snehvide strande, turkisblå vand og skønne atmosfære. Øen er danskerens svar på den eksotiske drømmeferie.

Dag 6: April 15, 2018, Willemstad, Curacao.
Her er muligheder for en spændende tur.
Vi krydser den gamle bro og søger ned til fiskemarkedet, hvor boderne præsenterer et eksotisk udvalg af fisk, vi aldrig har hørt om eller smagt. Willemstad er en skøn gammel koloni by.

Dag 7: April 16, 2018, På havet.
6 dage med oplevelser er strøget afsted og den 7 foregår på havet med kurs mod Cartagena og Columbia. Tiden er inde til at koble af med en god bog eller et spil kort ved poolen, måske er det også nu med minderne i frisk erindring at dagbogen skal opdateres.

Dag 8: April 17, 2018 Cartagena, Colombia.
Cartagena, vel den mest romantiske af de gamle spanske kolonibyer i Sydamerika, en tidsrejse bag de gamle bymure. Glæd dig til en dejlig tur her, hvor de spanske conquestadores engang samlede deres guldskatte, før de blev sendt mod Spanien – og ventende pirater!

Dag 9: April 18, 2018, Panamakanalen.
Indsejling Panama Canalen. Foran os venter tre dramatisk sluser og små sølvskinnende lokomotiver, der skal trække os på plads i sluse efter sluse, mens vi bliver hævet op fra havet til Gatun søen.

Cruising Panama Canal og Gatun Lake. Panamakanalen er 77,1 km lang. Den har to afdelinger med sluser på Stillehavssiden, Miraflores- og Pedro Miguel-sluserne, og en, Gatun-sluserne, på Atlanterhavssiden. Hvert slusekammer er 305 meter langt, 33,5 meter bredt og 26 meter dybt. Skibe, som skal gennem kanalen, kan ikke være mere end 294,13 meter lange og 32,31 meter brede, og største dybgang er 12,04 meter (tropisk ferskvand). Skibe som ligger i denne størrelseskategori kaldes for panamax. Kanalen har to løb sådan, at der kan gå skibe i begge retninger samtidig. Højdeforskellen fra havet til Gatunsøen er 26 meter.
Der blev fjernet 14 gange mere masse, da Panamakanalen blev bygget, end ved byggeriet af Suez-kanalen.
På den atlantiske side har sluserne massive stålporte, som er 21 meter høje og vejer 745 ton hver; men de er alligevel så godt afbalancerede, at det kun kræver en 40 hk (30 kW) motor for at åbne og lukke dem. Vi går igennem den gamle Panama kanal, men lige ved siden af os ligger de nye sluser, der kan klare endnu større skibe.

Dag 10: April 19, 2018 Puerto Limon (San Jose), Costa Rica.
På sin fjerde rejse i året 1502 lagde Cristoph Columbus til ved dette caribiske paradis og det blev senere navngivet Costa Rica - Den rige kyst. Lad jer berige med spændende historie, uforlignelige naturoplevelser, regnskove og storslåede bjerge.

Dag 11 - 12: April 20 - 21, 2018, På havet.

Dag 13: April 22, 2018 Fort Lauderdale, Florida, US.

Kl. 07.00 ankommer i til det som Indianerne for 4.000 år siden kaldte "New River Settlement", men som idag er kendt som Jetsettets feriehovedstad Fort Lauderdale. Tag vejen forbi Orla blvd. og få opfrisket garderoben, nyd en lækker middag på en af de mange restauranter og slut dagen af med afslapning på stranden "Hollywood", som lagde navn til den kendte film-by i Los Angeles.

Dag 14 - 15: April 23 - 24, 2018, På havet.

Dag 16: April 25, 2018, Kings Wharf, Bermuda.
Den berømte ø, som så få har gæstet, er nem at opleve på en dagstur. Vi besøger blandt andet den ældste by på øen, hvor man hver dag holder de gamle traditioner i hævd – inklusive at dyppe utro kvinder i havnen som i de gamle dage.

Midt ude i den sydlige del af Atlanterhavet ligger et stykke romantisk engelsk historie, nemlig Bermuda. På med Bermuda shortsene og tag med ud på oplevelse.

Dag 17 - 18 : April 26 - 27, 2018, På havet.

Dag 19: April 28, 2018, På havet (sydlige Atlant)
Nyd et skønt skib, hvor man hele tiden finder nye overraskelser. Skibet er rigtigt stort, og det er skønt, når man skal krydse store oceaner. Her er underholdning det meste af døgnet, men også mulighed for en hyggekrog og en god roman. Vi er trods alt på ferie!


Dag 20: April 29, 2018, På havet.

Dag 21: April 30, 2018, Horta, Azorerne, Portugal.
Hele to Azoriske perler venter os ude i Atlanterhavet, nemlig en dag på øen Horta og en dag på Sao Miguel. Dermed kan vi garantere store natur oplevelser!

Dag 22: Maj 01, 2018, Ponta Delgada, Sao Miguel, Azorerne, Portugal.
Her kan vi rigtigt komme ud på tur på den smukke ø. Se de fantastiske vulkansøer, besøg den charmerende lille by Ribera Grande og en naturpark, hvis vandfald hævdes at være en slags ungdommens kilde. Hvorfor ikke prøve?

Dag 23: Maj 02, 2018, På havet.

Dag 24: Maj 03, 2018, På havet (Atlanterhavet)
Lad os ikke glemme, dem der engang viste vejen på de store oceaner. Det gør vi heller ikke. En spændende quiz om historie og geografi med fine præmier arrangeres af vores danske rejseledere.

Dag 25: Maj 04, 2018, På havet.

Dag 26: Maj 05, 2018 Southampton (London), England.
Husker I Richard Løvehjerte og hans riddere om det runde bord? Ellers genopfrisker vi historien, hvis I tager med på vores tur til Winchester, den engelske middelalderby, hvor vikingerne engang huserede. Se det runde bord og hør den spændende historie.
 

Dag 27: Maj 06, 2018, Cherbourg (Normandiet), Frankrig.
Velkommen til Frankrig og Cherbourg i det historiske Normadiet. Find en lille fortovscafe og nyd det æstetiske gadebillede og de franske specialiteter, eller tag på rundvisning i den store U-båd La Redoubtable.

Cherbourg er spækket med historie og kultur hvilket kan indfanges ved fortet Fort Du Roule, som troner sig i byens baggrund.

Dag 28: Maj 07, 2018, Zeebrugge (Brügge), Belgien.
Jamen så bliver det vist ikke mere romantisk? Brügge i Belgien, skønne huse fra 1600 tallet, fine chokolader og fantastisk øl. Jovist er det verdens mest berømte chokolade by, men det er også en af de mest romantiske. Brügges gamle centrum er som klippet ud af en Walt Disney film – eller er det omvendt?

Dag 29: Maj 08, 2018, Amsterdam, Holland
I Amsterdam hælder de smukke kanalhuse ud over jer, når gaderne langs byens mange kanaler betrædes. De blomsterudsmykkede husbåde vugger stille side om side og når i besøger byen, som i 1614 lagde navn til den idag højtragende amerikanske millionby New York (dengang New Amsterdam), kan bykortet roligt pakkes ned i tasken. Lad tilfældighederne råde jer og måske finder du pludselig din favorit café, et lille eksperimenterende galleri eller et museum, som du ellers aldrig havde tænkt dig at besøge.

Dag 30: Maj 09, 2018, På havet (Nordsøen)
Vi skal sige farvel til vort skønne skib, besætning og venner om bord. Det er en måned siden, vi drog ud. Men snart kan vi genopleve hele krydstogtet. I form af de mange billeder, vores rejseleder vil lægge ud på vores hjemmeside og som I bare kan downloade efter behag.

Dag 31: Maj 10, 2018, København, Danmark
Snart ligger Kronborg om styrbord og kursen er sat mod København. Godt nok er et fantastisk krydstogt ved at være slut, men minderne lever videre.

Snart kan oplevelserne genopleves igennem billederne, som lægges op på Cruise2go's hjemmeside og måske en selvskrevet dagbog.

bottom of page