top of page

Danmark til New Orleans

Plus Caribien

Dette er en fortsættelse af vores store krydstogt fra Danmark til New Orleans. Når vi nu er kommet så langt, hvorfor så ikke fortsætte ud på det helt store cruise? Norwegian Getaway fortsætter fra New Orleans ud i Mexicogolfen og videre til Caribien, hvor en række eksotiske anløb venter os: Mexico, Belize, Jamaica, Cayman Islands og Honduras. Masser af farverige minder til at tage med hjem – sammen med årets flotteste solbrændthed til jul!

ALT

er inkluderet!!!

Når du har betalt din rejse behøver du ikke at

tænke i penge mere. Vi har ganske enkelt

inkluderet hele herligheden – bogstaveligt talt!

Drikkepenge om bord  – INKLUDERET

Drikkevarer om bord    – INKLUDERET

Shows, underholdning – INKLUDERET

Ture & udflugter           – INKLUDERET

Danske rejseledere     – INKLUDERET

Det er en form for jomfrurejse, vi skal ud på sammen med Norwegian Getaway: København-New Orleans. Eller Danmark-Louisiana. Men først skal vi opleve spændende byer i Europa, derefter Atlantiske anløb til Azorerne og Bermuda. Så følger Caribien med Sørøver øen og Miami, før Mexico golfen og endelig New Orleans,

 

Og med Caribien Plus tager vi 8 dage ekstra i Caribiens vidunderlige landskab.

Kryds med i programmet

Søndag 20.10.2019

Afsejling fra København

 

Mandag på havet.

Velkomstmøde, vore danske rejseledere fortæller om de kommende dage.

Tid til at udforske det flotte skib.

Tirsdag: Rotterdam, Holland

Det gamle Holland mikset med det nye. Vi sejler helt ind i byen. En sjov måde at opleve denne spændende by er ved en sporvognstur fra skibet gennem byen. Hop af når I vil udforske noget nærmere, f. eks. i det farverige indonesiske kvarter.

 

Snup en sporvogn og oplev Rotterdam på en festlig måde.

Onsdag: Southampton, England.

Middelalder England, bymure, Titanic museum. Gå i de samme gader, vore forfædre vikingerne betrådte. Nyd den pulserende havn, et af verdens store krydstogtscentre. Herfra stævnede Atlantdamperne ud mod et fjerne Amerika. En af dem var berømte/berygtede Titanic. Og meget andet historie i denne smukke gamle by.

 

Southampton – byens historie går tilbage til romere og vikinger.

Torsdag: Le Havre, Frankrig.

Naturligvis kan du tage en dag til Paris her fra, men vi tilbyder også en spændende tur, nemlig til middelalderbyen Rouen. Her kan vi nyde de små gågader med de ældgamle huse på vej til markedspladsen. Her finder vi stedet, hvor Jean d’Arc blev dømt og brændt på bålet i 1436. Og katedralen fra 1201. En uforglemmelig historisk rejse kun halvanden time fra vores skib.

 

Ældgamle huse i den spændende gamle bydel i Rouen, katedralen og et historisk henrettersted!

Fredag: Portland, England.

Spændende maritim by ved Den engelske Kanal. Vi er i det skønne Dorset landskab, og hvorfor ikke tage en tur til Corfe. Denne lille by har vidnet hele Englands historie. Her på Corfe Castle holdt Vilhelm Erobreren hof, den første kong Edward blev myrdet her i 978, og den onde kong John fra Robin Hood gemte sine skatte her – og fangerne i de skumle kældre.

 

Ruinerne af en af Englands ældste borge vogter over byen Corfe, der har været vidne til 1000 års drama.

Lørdag: Cobh, Irland.

Titanics sidste anløb før kursen blev sat mod USA – og katastrofen. De lokale irlændere elsker at mindes de stolte dage med Atlantdampere og har lejlighed til en festlig dress up, når Norwegian Getaway kommer forbi.

 

Søndag:

Tiltrængt hviledag på havet. Efter en række spændende anløb er det skønt med en god lang dag om bord på Getaway.

 

Mandag:

Fortsat udforskning af Norwegian Getaway. Hvad for en af de mange restauranter, skal vi vælge i aften?

Tirsdag: Ponta Delgada, Azorerne.

Azorerne var kendt af danske søfolk, for det var et sikkert stop på vejen hjem fra Dansk Vestindien. Men isolerede var og er de fjerne øer, som er farvel til Europa for os. Byen på hovedøen er meget charmerende og kan opleves behageligt fra et lille tog sammen med vore rejseledere, før vi slapper af på den store plads med en lille cafe og en pastis de nada.

Byporten til Ponta Delgada ligger i gåafstand fra vores skib.

Onsdag: Nyd et dejligt krydstogt.

Og test jeres viden om den store verden i vores danske quiz med fine præmier.

 

Torsdag: Kurs stik vest mod nye eventyr. Fik I prøvet Tropicana restauranten? Og husk de gode vine, som er inkluderet i jeres krydstogt!

 

Restaurant Tropicana om bord med levende musik til middagen.

Fredag:

På vej ind i det varme vestlige Atlanterhav. Soldæk og caribiske cocktails i de åbne dæksbarer.

 

Lørdag:

Spændende historie fortalt af vores erfarne danske rejseleder. Om opdagelsesrejsende, eventyrere, pirater og andet godtfolk i hvis kølvand, vi nu sejler.

Søndag: Bermuda! Royal Dockyard,

spændende fæstningsby lige til en historisk slentretur. Eller snup en lokal færge over til hovedstaden Hamilton. Bermuda shorts og high tea – gamle engelske kolonitraditioner.

 

Tag en færge over til Hamilton eller bliv i den gamle fæstning og nyd historien om Bermuda, pirater og skattejagter.

Mandag:

Nu er vi rigtigt på varmen, som søfolk siger. Kurs mod Bahamas.

 

 

Tirsdag: Sørøverøen Great Stirrup Cay,

nu et tropeparadis. Hvide sandstrande, alle former for badeaktiviteter – eller bare en liggestol under en parasol?

 

Vores egen lille caribiske perle venter os. Engang var det sørøvere, der gemte sig her. Nu er de hvide strande forbeholdt vore gæster.

Onsdag: Miami, Florida.

Shoppetur til det caribiske center Bayside. Nyd indsejlingen op og ud af Miami kanalen. Villaerne på den private Star Island og lystyachten ved hoveddøren.

 

Bayside Center ved Miamis havn. En blanding af barer,

restauranter og snedige butikker, live musik og caribisk stemning.

Torsdag: På havet op gennem Den mexicanske Gulf.

Vi sejler rundt om Key West og forbi Dry Tortugas, det gamle fort midt ude i golfen og videre op mod de amerikanske sydstater. Og den mest ”sydlige” af dem alle, nemlig Louisiana.

Fredag: New Orleans, afsejling, kurs Den mexicanske Golf.

 

Efter en farverig dag i gamle New Orleans stævner Norwegian Getaway ud mod Caribien.

Lørdag: Mexico Golfen

Et enormt område spækket med dramatisk historie. Spanierne udforskede de ukendte kyster tilbage i 1500 tallet. Og snart kløvede deres tungt lastede fregatter de urolige bølger, hvor lumske rev og farlige sørøvere lurede over alt. Bag sig lagde de en fantastisk civilisation, vi aldrig helt har forstået: Maya kulturen og Aztekerne for at nævne de mest kendte. Caribien og Mexico Golfen blev hurtigt et legendarisk område, der tiltrak de mest farverige – og farlige – typer op gennem århundreder. Caribiens pirater søgte ind i den store golf for at gemme sig selv og deres skatte. Vi får lidt af deres historie under vort næste foredrag, der også skal forberede os på de kommende dages mange anløb.

Søndag:  Costa Maya, Mexico.

Costa Maya er skabt for krydstogts turister. Her på kysten, hvor en orkan ryddede hele området for 16 år siden, har man opført en by, hvor magelige krydspassagerer kan gå til det hele: Skønne strande, butikker, restauranter, det hele ligger for enden af den lange mole. Er det for meget, så er der 30 minutters gang til den gamle fiskerby Mahahual med en dejlig strandpromenade. I varmen er det måske klogt at tage en taxi, og den skal kun koste fem US dollars.

Det er chancen for en dejlig afslappende dag helt efter jeres egen smag.

 

 

Farverige efterkommere af Mayaindianere på Costa Maya byder vores rejseleder Beatrice velkommen til Mexico.

Mandag: Harvest Caye, Belize.

Alle tænkelige former for vandsport – eller bare en liggestol på en kridhvid strand? I Belize lægger vi til ved Harvest Caye som er Norwegian Cruise Lines' private ø i Belize. Her kan du opleve jungle, regnskov, sump, koralrev og andre smukke og spændende naturområder. Med et fantastisk plante- og dyreliv er Harvest Caye et ideelt stop til at nyde naturen. Det er også her du kan dyrke alle former for vandsport – eller bare tage en svømmetur i det varme vand. For der er varmt på denne trope ø. Det er ren strand og varme, en decideret ferieø.

Coxens Hole opkaldt efter en pirat. Selve byen er meget mellemamerikansk på godt og ondt, men bliver det for varmt og farverigt i de støvede gader, så er der et hyggeligt caribisk center her, hvor vores skib lægger til.

Tirsdag: Roatan, Bay Islands, Honduras.

Forestil dig et sted hvor hummer er en almindelig, billig frokostret, trafiklys ikke eksisterer, og du kan praje en taxa på vandet. Velkommen til Roatan, den største af Bay Islands, 50 km nord for Honduras. Næsten 40 miles lang og kun 2,5 miles på sit bredeste sted, denne fjerne ø kan prale af hvide sandstrande, uberørte bugter og spektakulære koralrev.  Roatan er en sand smeltedigel. De 40.000 indbyggere er en blanding af spanske, britiske, Paya indianske og afrikanske, resultatet af en stormfuld historie, der omfatter conquistadorer, pirater og slavehandlere. I midten af det 17. århundrede flyttede spanierne de ret frygtede Paya indianere til Roatan i et mislykket forsøg på at befri øen af britiske pirater. I slutningen af 1800-tallet var det igen tvangsdeporterede, der befolkede øen, da britiske tropper deporterede tusindvis af sorte Carib indianere, der havde holdt med franskmændene under en kamp over St. Vincent. En anden gruppe af indvandrere ankom fra Caymanøerne i 1830.

Jo, det er mildest talt en farverig ø, vi skal besøge.

Onsdag: Georgetown, Grand Cayman.

Vi sejler ind med tendere og går på jagt efter gode tilbud i dette butiksparadis med lave priser. Caymanøerne, som er kendt for at være et caribisk åndehul, er populær blandt besøgende året rundt, som vil opleve vandsport, museer, golfbaner og nogle af regionens bedste strande. Mange rejser til Caymanøerne for at slappe af på en fantastisk strand, dykke, stå på jetski eller sejle samt opleve det mangfoldige marineliv og det spændende natteliv. Hvad du end må have af tropiske interesser kan du nok finde det her.

 

De tre små Cayman øer ligger lunt mellem Cuba og Jamaica.

Torsdag: Ocho Rios, Jamaica.

Farverigt og spændende, oplagt med en tur ud på Jamaica og bagefter timer i den lille by, hvor tiden står ret så stille. Jamaica er en østat samt den tredjestørste ø i det Caribiske Hav, der er beliggende en smule syd for Cuba. Øen har et samlet areal på 10.990 kvadratkilometer, hvoraf omkring en tredjedel af dette areal er beboeligt og 1,5 procent af arealet desuden er dækket af vand.

I 1655 indtog englænderne Jamaica, men inden de kunne påbegynde deres kolonisering var de nødt til at rydde op i sørøveri, der plagede Jamaica og resten af Caribien i 1600-tallet. Landet var under engelsk varetægt frem til 1962, hvor Jamaica blev en selvstændig nation.

 

 

Stærke farvel og dufte på den smukke ø, der også siges at dyrke verdens bedste kaffe. Du får rig lejlighed til selv at bedømme?

Fredag: Caribien.

Tid til soldæk, kolde drinks, som jo er inkluderet, og gode rytmer fra et steelband.

 

 

Lørdag: Ikke sol nok i går?

Så venter en ny dejlig dag, hvor Breakaway stævner op gennem Mexicogolfen. Husk at bestille den sidste middag på en af de udendæks restauranter.

Søndag: New Orleans:

Vi samler op, hvad vi ikke fik set sidst, før turen går til lufthavnen.

 

Gensyn med festlige New Orleans.

 

Mandag: Hjemkomst til Danmark.

Sikke et krydstogt! Glæd dig til rejselederens mange fotos på nettet.

Som altid forsøger vi at holde priserne tæt på 1000 kr pr døgn – også selv om vi her inkluderer hele pakken: 30 dages krydstogt med Norwegian Getaway inkl. alle måltider, den store drikkepakke, drikkepenge til besætning, shows og underholdning, danske rejseledere hele vejen. Udvalgte udflugter.

Fly hjem til Danmark.

Indvendig delt kahyt, men sol og stjerner er lige udenfor: 34.900

Balkonkahyt, så bliver det bare ikke meget bedre her i livet: 39.900

 

 

Norwegian Getaway stævner ud fra København 20. oktober 2019. Masser af spændende anløb og så venter Caribien, sol og glade dage.

Mon ikke din caribiske solbrændthed holder til jul?

Er turen for lang?
Så kan du nøjes at tage med på de første 22 dage.

Tryk på kompasset for at se mere

bottom of page