Transatlantisk krydstogt til New York
fra København eller Århus

Okay, så nåede vi så langt. Vi kan drage på luksus krydstogt fra Jylland til Amerika – fra Aarhus til New York. Men et er skib at sejle, et andet krydstogt at nyde – for at omskrive et gammelt mundheld. Men skal vi nu forkæle vore jyske gæster så skal det være med stil. Så vores første store krydstogt ud af Aarhus bliver med et af verdens lækre cruiselinere, nemlig Regal Princess. Princess betyder topkvalitet. Det var et af Princess skibe, der startede hele krydstogt succesen i den amerikanske tv serie Love Boat, der gik verden over i krydstogtskibenes barndom. Måske husker I serien?

 

Men i dag er cruiseverdenen kommet langt videre. Romantikken lever videre på de store oceaner, maden er en daglig fornøjelse sammen med de kulørte drinks og den internationale underholdning. Men skibene er meget forandrede. I dag store flydende paladser med al tænkelig luksus om bord. Og netop Regal Princess er en af stjernerne på oceanerne. Hun er næsten ny, søsat i maj 2014. Hun tilhører en ny generation af krydslinere, og hun skal simpelthen opleves. 3.500 gæster kan komme til det serveret af en besætning på 1.345. Vi er store, men det skal man også være på Atlanten, nemlig 141.000 tons, men vi er ikke for store som de nye giganter, hvor alting tager en evighed. Regal har den helt rigtige størrelse og er blevet rost til skyerne hos det meget kritiske amerikanske cruise marked. Skibet har et hav(!) af restauranter og barer, her er teater og kasino ja endog egen tv station. Det er nyt. Og det er rigtig, rigtig lækkert. I kan læse meget mere omkring Regal Princess HER
Men vores sejlrute er jo også vigtig, og her bliver vi ikke skuffede.

Lørdag 8. september 2018:
Regal Princess venter ved Ocean Kaj i København. For de, som ønsker at gå om bord her eller måske kommer fra fjernere egne på Sjælland, er det rart at vide, at vi først sejler kl. 22.00.

Søndag 9. september:
Regal ankommer til Aarhus kl 07.00. For jer, der er med, venter der en dejlig dag i den smukke by. Vi sejler først sent på dagen igen kl. 17.00. For vore jyske gæster er der om bord stigning fra kl 11.00. Velkomstmøde om aftenen.

Mandag 10. September:
Kristiansand, gammel dansk kongeby, opkaldt efter Kong Christian IV. Vi har en hel dag i den maleriske by. Den gamle by ligger lige foran os ved skibet, og det er let at spadsere til det gamle fort – eller den festlige gågade, hvorfra livet kan betragtes fra en af de mange cafeer.

Tirsdag 11. September:
Nu skal vi have en dejlig hel dag på havet med kurs mod Skotland. Regal Princess er et fantastisk skib, og der er meget at udforske. Vi holder også et foredrag, hvor vi fortæller om de kommende anløb til Skotland, Nordirland og Irland. Senere, når vi er ude på Atlanten, skal vi høre andre, spændende foredrag.

Onsdag 12. September:
Nu er vi nået Skotland, hvor vi lægger til i Greenock. Herfra er det oplagt at krydse floden og køre gennem det smukke skotske landskab med kurs mod Lock Lomond. Denne bedøvende smukke sø med den sørgelige sang og de idylliske små landsbyer. Glæd dig til en dejlig dag.

Loch Lomond, den smukke sø med den tragiske sang.
Vi arrangerer selvfølgelig en udflugt til søen og den smukke by Luss.

 

Torsdag 13. September:
Dublin, Irlands nostalgiske og charmerende hovedstad. Vi ligger centralt og tæt ved bymidten. Tag med på tur gennem den gamle by, fra Temple Streets farverige pubber til Molly Malone og de hyggelige gamle gader i Dublins centrum. Vi har en hel lang dag i den skønne by.
 

Fredag 14. September:
Cork, Irland. Her lagde Titanic til, før den mægtige damper satte kurs mod Amerika. Meget er historie her, så tag med ud på landet og se det rigtige Irland.

Lørdag 15. September:
Cruise the Atlantic. Nyd det gode liv om bord.

Søndag 16. September:
Cruise the Atlantic. Vi sejler jo I Titanics kølvand. Også Titanic standsede I Cork før sin skæbnesvangre rejse. Vi holder foredrag ved vore danske rejseledere om skibskatastrofen, der ikke vil dø. Hør de mange spændende facts, du sikkert ikke kender. Vidste du f. eks., at det isbjerg, Titanic ramte på sin skæbnenat ikke sejlede rundt helt tilfældigt. Det var faktisk 2.000 år gammelt!

Mandag 17. September:
Cruise the Atlantic. Vi holder en dansk quiz om bord med fine præmier og massage for de små grå.

Tirsdag 18. September:

Cruise the Atlantic. Foredrag om Amerika.

Onsdag 19. September:

Cruise the Atlantic. USA, here we come!

Torsdag 20. September:

Halifax, Nova Scotia, Canada. Flot og betagende natur og Pelican Grove med sit berømte fyrtårn. Igen er vi i Titanics kølvand. Det var ud for Nova Scotia, katastrofen skete, og både døde og overlevende blev sejlet ind til Halifax, hvor der også er en kirkegård for alle ofrene. Bag byen ligger det stjerneformede Citadel. Vi kommer det hele rundt på vores rundtur, en del af turpakken.

Fredag 21. September:
Regal Princess krydser langs med Canadas kyst. Snart sejler vi ind i amerikansk farvand. Vores rejseledere fortæller om byen, der venter os – New York!

Lørdag 22. september:
New York, New York. Stå lidt tidligt op og oplev indsejlingen forbi Frihedsgudinden. Regal Princess glider ind mod kaj som mange af vore forfædre gjorde det, da de emigrerede til Amerika for 100 år siden. Manhattans Skyline tårner sig op. Endnu ved vi ikke, om regal Princess skal lægge til i Brooklyn eller Manhattan, men under alle omstændigheder sejler vi lige ind i New York.

I New York venter os en spændende rundtur, som er inkluderet i dit krydstogt. Vi kommer rundt og ser en masse, før vi sidst på dagen sætter kursen mod lufthavnen og flyet hjem med ankomst næste dag.

MEN   kan man være bekendt at nøjes med en dag i byen, de kalder verdens mest spændende? Hvad med at forlænge dit krydstogt med to dage – og få en ordentlig bid af the big apple? Bo lige i hjertet af Manhattan ved Times Square!

Regal Princess ankommer New York 22. September 2018. Vi tilbyder en New York Ekstra:
Bo lige i hjertet af New York! Vi har reserveret på det 4 stjernede Holiday Inn Times Square. I det kvarter taler vi normalt hundredevis af dollars pr nat, men vi har fået en fin deal med hotellet. Så nu kan du bo lige ved Times Square, Manhattans suveræne hjerte.

Vi er stolte over at kunne tilbyde det helt nye Holiday Inn hotel ved Times Square, en værdig afslutning på et fantastisk krydstogt. Adressen er 8th Avenue, så ved alle New York kendere, at vi er lige i smørhullet.


Dag 1: Efter ankomst tager vi direkte på bytur sammen med vores øvrige gæster, og den tur er selvfølgelig inkluderet i krydstogtets pris. Men hvor krydstogtet ender i lufthavnen sidst på dagen kører vi i stedet til vores hotel på Manhattan. Oplev den pulserende by om aftenen og glæd dig til at udforske den rigtigt næste dag. Vores rejseleder er på New York Ekstra og vil have gode ideer i en by, han kender ud og ind.

Dag 2: er New York din ligesom du vil ha’ den. Fra de berømte museer til en sejltur rundt om Manhattan. Eller en tur rundt i alle de berømte bydele. Eller frokost i Chinatown, middag på en steak restaurant. Grand Centrals østersbar. Eller et Broadway show om aftenen? Vi kunne blive ved. Og det kan du også. Du har nemlig endnu en halv dag i New York. Først hen ad aften sørger vi for transfer til lufthavnen og flyet hjem til Danmark.

New York Ekstra koster 2.950 kr. og inkluderer 2 overnatninger på det helt nye fire stjernede Holiday Inn Times Square, transfer til lufthavn, rejselederservice og selvfølgelig den første dags rundtur i New York.

New York Ekstra