top of page

Flodkrydstogt på Mosel & Saar

Fra Koblenz til Koblenz

Dag 1 Check-in på skibet, Koblenz

Om bord på M/S Leonora, vil der efter ankomst blive budt velkommen af Skibets Cruise Manager i Loungen, her vil sikkerhedsprocedurer og praktiske informationer ombord blive gennemgået.

 

Så snart alle gæster er ombord lægger skibet fra kaj i Koblenz og sejler ind på pittoreske Mosel til den lille hyggelige vinby, Alken.

Dag 2 Alken - Bernkastel-Kues

Tidligt om morgenen forlader M/S Leonora Alken og sejler modstrøms til ”Mosels Perle” Bernkastel-Kues. Nyd den første del af turen hele morgenen og formiddagen fra skibets soldæk – vi ankommer Bernkastel-Kues efter at have nydt en pragtfuld lunch ombord.

 

Bernkastel-Kues er en ubeskrivelig charmerende by, hvis bygninger kan dateres tilbage til den sene middelalder. Ud fra den gamle markedsplads går små gader og stræder med bedårende huse, fortovscaféer og butikker. Jo – Bernkastel-Kues er en sand eventyrby.

bernkastel.jpg

Dag 3 Bernkastel-Kues - Saarburg

M/S Leonora lægger fra kaj i Bernkastel-Kues inden morgenmaden, og idag skal I nyde en smuk sejlads op ad Mosel og ind på floden Saar til henrivende Saarburg.

 

Vi ankommer til Saarburg efter lunch, hvor der arrangeres en bytur til fods ind til centrum med de mange herlige cafeer beliggende i de smukkeste omgivelser. Skibet bliver liggende i Saarburg natten over, og der er rig lejlighed også at opleve byen om aftenen.

Dag 4 Saarburg - Merzig

Under morgenmaden sejler M/S Leonora videre op ad Saar og ind i Saarland til byen Merzig, hvortil vi ankommer ved middagstid. Efter lunch bevæger vi os til fods ind mod byens centrum, der byder på mange imponerende bygninger – dels i 1700-tals barokstil og dels i Jugendstil. Man kunne også vælge at indtage nogle af de mange fortovscafeer, der pryder byens pladser og gader.

Dag 5 Merzig – Mehring (Trier)

M/S Leonora lægger fra kaj i Merzig tidligt om morgenen med kurs mod Tysklands ældste by Trier.

 

Tidligt på eftermiddagen lægger vi til i den lille by, Mehring - 18 kilometer fra Trier. Efter en kort bustur ankommer vi til selve Trier, klar til at indtage denne fantastiske by, der blev grundlagt af den romerske kejser, Julius Cæsar.

Han gav byen navnet Augusta Treverorum, og byen blev regionshovedstad for den galliske del af Romerriget. Trier oser af kultur og tysk-romersk historie, der går helt tilbage til år 100 efter Kristi fødsel.

Efter byturen rundt om Trier er det tid til at opleve Trier på egen hånd. Der er rig lejlighed til at shoppe på den lange gågade med de mange prægtige butikker.

Dag 6 Mehring – Traben Trarbach

Tidlig morgen sejler M/S Leonora videre ned ad Mosel til vinbyen Traben Trarbach.

Traben Trarbach er en lille by midt i Moseldalen. Byerne har været forenet med en bro over Mosel siden 1898 og med dens omkringliggende områder har byen noget over 6.000 indbyggere.

 

Efter bybrande i Trarbach i 1858 og i Traben i 1879 er byen genopbygget i jugendstil. Borgruinerne efter borgen Grevensburg, bygget i 1350, ligger over Trarbach, og byen har tidligere været et centrum for vinhandel på Mosel. Vi tilbyder selvfølgelig besøg i en af de lokale vingårde.

Dag 7 Bernkastel-Kues – Cochem - Koblenz

M/S Leonora lægger fra kaj i Traben-Trarbach tidligt om morgenen med kurs tilbage mod Koblenz. Vi ankommer til Koblenz under lunchen, og umiddelbart efter er der afgang på en bytur i Koblenz til fods. Skibet ligger meget centralt, og der er bare et par hundrede meter at går til Altstadt – den gamle bydel.

 

Også på turen næstsidste dag er der mulighed for at shoppe. Koblenz har omkring 110.000 indbyggere, og byen har alt, hvad hjertet begærer.

Dag 8 Koblenz


Et uforglemmeligt flodkrydstogt på Mosel & Rhinen er til ende for denne gang.

bottom of page