Flodkrydstogt på Donau

Fra Wien - Beograd 11 dage

Wien - Landskab.jpg

press to zoom

press to zoom
1/1

Dag 1 Check-in på skibet, Wien

Om bord på M/S Leonora, vil der efter ankomst blive budt velkommen af Skibets Cruise Manager i Loungen, her vil sikkerhedsprocedurer og praktiske informationer ombord blive gennemgået.

Dag 2 Wien – Bratislava

Rejsen begyndelse byder på denne næsten teaterkulisse smukke by. Bag denne pulserende hovedstad ligger en stor fortid, og atmosfæren afslører, Wien er bare vidunderlige helt ned til mindste brosten. I centrum kaster den gotiske domkirke Stephansdom et stænk middelalder i sine skygger.

Slottene og parkanlæggene fra Habsburgerzeit, Schloss Schönbrunn med Gloriette og Tiergarten, Belvedere, det gigantiske bygningskompleks Hofburg med kejserlejlighederne, Sisi Museum og Silberkammer, alle giver de byen et kejserligt præg i samspil med smukke bygningsværker fra Jugendstilzeit.


Byen er fyldt med kreativitet, som udmunder i smuk arkitektur og kunst hvor end man kigger hen og Wien er af den type byer der gang på gang vil overraske og bjergtage dig, bedst når man tror at man har oplevet det hele.

Om aftenen vil der være velkomstmøde og præsentation af skibets besætning, her serveres velkomstdrink og kanapéer i Lounge baren.

Wien 3.jpg

Tag med byens berømte sightseeing-tog Oldtimer gennem byen og op på bakken, hvor slottet ligger med smuk udsigt over byen og floden. Efter køreturen spadserer vi gennem den mindre kuperede gamle bydel med Michael-broen og -tårnet, det gamle rådhus, torvet og nationalteatret. Afslutningsvis vil der være tid, på egen hånd, til shopping.

Dag 3 Bratislava - Budapest

Bratislava breder sig på begge sider af floden Donau, i den vestligste del af landet, overvåget af den gamle borg og med de lave Karpaterbjerge i byens udkant. Byen ligger kun 60 kilometer fra Østrigs hovedstad Wien og dermed er de to af Europas geografisk tættest beliggende hovedstæder.

I dag har Bratislava cirka 500.000 indbyggere og ligger på 368 kvadratkilometer. Byens hjerte er den hyggelige gamle bydel – Staré Mesto – på Donaus nordlige side. Her findes utrolig kønne huse, kirker, fine palæer, hvor mange rummer spændende museer og utallige kunstudstillinger. Staré Mesto tilbyder et rigt kulturliv på dets mange charmerende cafeer, restauranter, eller vinstuer. Er man til arkitektur kan man vende sin opmærksomhed mod den højt ragende borg Hrad eller den gotiske katedral Skt. Martin.

Dag 4 Budapest

Budapest er delt af Europas længste flod Donau i to bydele Buda og Pest, hvor Buda er den monumentale og bjergrige del mens Pest er den flade og folkelige del.

​Budapest har som by en lang historie, som går helt tilbage til romerne, hvilket især kan ses nordfor centrum på Buda-siden, hvor den gamle romerske by Aquincium ligger. Ungarn var også igennem mange århundreder kamppladsen mellem kristne stater og det osmanniske Rige.

Budapest 4.jpg

Sidenhen var Budapest sammen med Wien hovedstad i det Østrig - Ungarske Rige, hvilket også har sat sit præg på byen. Byens kosmopolitiske præg fremhæves især ved at byen har den største synagoge i Europa og samtidig er byen et af de få steder, hvor man kan gå på rigtig kosher restaurant.

Budapest.jpg

Dag 5 Budapest - Mohács

Nyd dagen på egen hånd i Budapest. Har du mod på et lille eventyr, kan vi anbefale et af Budapests mange kurbade. Gellertbadet er det mest berømte og populært blandt turister. Szechenyi er svært at udtale, men yderst populært blandt de lokale.

Budapest er på UNESCO's liste over verdenskulturarv og imponerer med et væld af historiske monumenter som er klar til at blive udforsket. Du kan blandt andet se frem til at opleve slotsområdet i den gamle bydel, hvor Fiskermandens bastion, der omkranses af syv tårne, kan ses.
Tårnene symboliserer de oprindelige syv Magyar klaner, der besatte det Carpatiske bassin og dannede det ungarske rige. 

Dag 6 Mohács

Lille idyllisk by i det sydlige Ungarn, men med en voldsom historie!

​Slaget ved Mohács i 1526 ændrede verdenshistorien.

Osmannerne fra Tyrkiet væltede ind over Europa, der forsøgte at stoppe dem ved Mohács, men tabte slaget. ​Det førte til muslimsk besættelse af store dele af Europa i flere århundreder, før Habsburgerne endeligt fik fordrevet tyrkerne. I dag er Mohács paprika og Ungarsk landsbyidyl.

Mohacs.jpg
Vukovar.jpg

Dag 7 Vukovar

Er en by i det østlige Kroatien ved grænsen til nabolandet Serbien. I byen løber floden Vuka sammen med Donau.

​Vukovar var en statelig by med flotte bygninger fra den habsburgske periode. Under Kroatien krigen i 1991 kom den til at spille en dramatisk rolle og blev delvist ødelagt, men det er stadig muligt at nyde mange af de skønne historiske bygninger og fornemme fortidens storhed.

Dag 8 Novi Sad


Serbiens næststørste by, engang Serbiens kulturcentrum, men i dag mødes to kulturer her, nemlig den serbiske og ungarske, hvilket skaber et meget farverigt bybillede.


Oplev den spændende gamle bydel med den store centrale Frihedsplads og det smukke rådhus i neo-renæssancestil samt byens ældste gade, Zmaj Jovina. 

 Slap af på en af de mange cafeer og nyd priserne, som slet ikke er fulgt med her i Novi Sad.

Novi Sad.jpg
Jernporten.jpg

Dag 9 Sejlads ved Jernporten og Donji Milanovac

Er det sted på den berømte Donauflod, hvor strømmen er tvunget ind i en smal kanal mellem næsten lodrette klipper, som består af Karpaterne på den ene bred og Balkanbjergene på den anden.

Tyst og respektfuldt glider vi henover en forsvunden verden, byer der engang myldrede med liv og marked er nu evigt begravet under Donau.

Naturen er voldsom og betagende, og vi oplever en af de mest spændende passager på hele vores Donau krydstogt.

Donji Milanovac er en lille by i Jernporten, der har spillet en stor rolle i navigationen på Donau på en strækning, der var både farlig og meget anstrengende i gamle dage.

Før radio brugte man balloner opsendt her fra byen for at fortælle flodskipperne om vind og vejr forude.

Mennesker har levet her for 8000 år siden, romerne havde en militær forlægning her. I dag kan man sende tankerne ud i historien under en promenade langs Donau.

Donji Milanovic.jpg
Beograd.jpg

Dag 10 Beograd

Forhenværende hovedstad i det tidligere Jugoslavien, og i dag hovedstad i republikken Serbien.

Byen ligger, hvor Savafloden munder ud i Donau, med en strategisk vigtig beliggenhed, som der har været historisk rift om og derfor mange krige.
Men smukt er her med den gamle fæstning og hyggelige sporvogne. Skibe lægger til foran Kalemegdan fæstningen i gåafstand til centrum. Nyd udsigten fra Skt Sava kirken på Beograds højeste punkt.

Dag 11 Beograd

Et uforglemmeligt krydstogt er ved at være ved vejs ende for denne gang, og der vil være hjemrejse fra Beograd på egen hånd.