Flodkrydstogt fra Koblenz
til Alsace og retur til Koblenz

press to zoom

press to zoom
1/1

Dag 1. Koblenz - check-in på skibet
 

Om bord på M/S Leonora, vil der efter ankomst blive budt velkommen af Skibets Cruise Manager i Loungen, her vil sikkerhedsprocedurer og praktiske informationer ombord blive gennemgået.

 

M/S Leonora bliver liggende i Koblenz natten over og sejler tidligt næste morgen ind på Rhinen og mod Rüdesheim.

Dag 2. Koblenz - Rudesheim

Vores krydstogt starter med at vi sejler ind på Rhinen og op mod Rüdesheim. Denne strækning er bedst kendt som ”Den romantiske Rhin”, og som for et par år siden blev sat på UNESCO’S lister over ”verdens kulturarv”.
På vej ind på Rhinen runder vi ”det tyske hjørne ” Deutches Eck, hvor en ridende Kejser Wilhelm den 1. troner over sammensmeltningen af de to floder Mosel og Rhinen.

 

Nyd den flotte udsigt på soldækket eller slap af med en god bog i en af skibets loungebarer.

Undervejs mod Rüdesheim passerer vi den berømte Lorelei klippe. Ifølge myten var Lorelei en troldkvinde, der bedårede søfolkene og med sin skønhed afledte deres opmærksomhed, så de forliste på de farlige klipper.

 

Inden middagen vil der være velkomstmøde og præsentation af skibets besætning, her serveres velkomstdrink og kanapéer i Lounge baren.

Koblenz - german corner.jpg

Dag 3. Rudesheim - Mannheim (Heidelberg)

I Mannheim går vi fra borde og kører ca. 20 km til Heidelberg, som er en af Tysklands smukkeste byer.

Her er et væld af charmerende huse!

Hele området er sået til med prægtige slotte og floddale, hvor noget af Tysklands bedste vin bliver produceret. Byen er en universitetsby, og det sætter sit præg på gadebilledet.

De mange studerende fra ind- og udland fylder godt op i gaderne, og der er liv og glade dage. Vi er tilbage på skibet sidst på eftermiddagen.

Dag 4. Mannheim - Strasbourg
 

I løbet af natten sættes kursen mod Frankrig. I Strasbourg besøger vi bl.a. det smukke Petit France, som ligger i det velbevarede centrum. Strasbourg ligger i det nordlige Alsace og har skiftevis været under fransk og tysk herredømme. Nu er byen dog et symbol på forsoningen mellem Frankrig og Tyskland - og dermed for freden i Europa. Flere EU-institutioner har til huse i byen, herunder parlamentet. Strasbourg er både en mondæn by med smarte butikker og flotte gader samtidig med at den er en gammel by med bindingsværk, små gyder og smalle kanaler.


Efter vi har nydt de lækre retter ved middagen, får vi kaffen serveret i loungebaren.

Strasbourg 1920x1276.jpg

Dag 5. Strasbourg

Efter en god morgenmad sætter vi os i bussen og kører ad den berømte vinvej Route des Vins. Her konkurrerer man på den flotteste blomsterpragt og fransk landsbyidyl. Den ene mere farvestrålende by efter den anden ligger som perler på en snor kun adskilt af de grønne vinmarker.

Vi besøger en af Frankrigs mest bedårende byer Eguisheim. Intet besøg i Alsace uden et besøg i en vinkælder. Turen inkluderer en vinsmagning hos en god producent af de liflige Alsacevine. Vi får flere smagsprøver, og det er muligt at købe vin til fornuftige priser. Vi hygger os med lunch på skibet, og resten af dagen er sat af til egne eventyr i Strasbourg, inden vi mødes til middagen i skibets restaurant. 

Dag 6. Strasbourg - Mainz

Vi forlader Strasbourg og Frankrig meget tidlig morgen med kurs mod Tyskland og byen Mainz – hovedstaden i delstaten Rheinland-Pfalz. Vi forventer ankomst i Mainz umiddelbart efter lunch.

Mainz er en af Tysklands ældste byer, og dens historie og bygninger spænder fra romertiden til den

franske revolution. I dag er byen hovedstad i delstaten Rheinland-Pfalz.

 

Mainz har en særdeles spændende fortid, først som en af Romerrigets stærkeste forposter mod nord, hvor romersk arkitektur har sit specielle præg på den 2000 år gamle bydel.

Mainz - Gutenbrg Monument.jpg
koblenz 1920x1440 2.jpg

Dag 7. Mainz - Koblenz

M/S Leonora afsejler fra Mainz i løbet af natten og ankommer tilbage i Koblenz ved middagstid på krydstogtets næstsidste dag.

Efter lunch er der mulighed for at besøge Koblenz ”Altstadt”, ligesom det vil være oplagt at foretage de sidste indkøb i en af de mange butikker i Löhrstrasse, som er byens store gågade.

Dag 8. Hjemrejse
Dagen for hjemrejsen fra et uforglemmeligt krydstogt oprinder og det er nu på tide at tage afsked med skibet og besætningen ombord.