top of page

Panamakanalen

Dag 1: 11. november, Kastrup lufthavn, afrejse.

Alt på denne enestående rejse skal være behageligt. Så det gælder også flyveturen til Californien. Ikke noget med sure morgenfly her, men en behagelig afgang fra Kastrup hen af formiddagen! Efter ankomst til Los Angeles transfer til vores hotel og måske en hyggedrink i baren?

Vores sejlrute fra Californien til Panama. En række eksotiske anløb venter os:3 x Mexico inkl. Acapulco, Guatemala, Nicaragua og Costa Rica. Så Panamakanalen og derefter – Panama!

Billede1.png
los-angeles-g23eba6aa1_1920.jpg

Dag 2: 12. november. Los Angeles, transfer til San Pedro og afsejling.

Det er stadig varmt i Californien, så måske starter du næste dag med en tur i hotellets pool? Efter morgenmaden er der afgang mod San Pedro, hvor Norwegian Jewel venter. Jewel er et klassisk krydstogtskib med god plads om bord til 2300 passagerer og 1100 besætningsmedlemmer. Søsat i 2005 og totalt renoveret i 2018. Klokken 15 sejler vi ud i San Pedro bugten og videre ud i Stillehavet. Eventyret er begyndt.

Dag 3: 13. november. Sejlads på Stillehavet.

Vi krydser ned langs Californiens kyst som er barsk og smuk. Nu skal soldækkene og poolerne afprøves. Sidst på dagen samles vi til et velkomstmøde med dine rejseledere og medrejsende. Der vil blive mange af den slags komsammen, hvor rejseledere og historikere fortæller om den verden, vi skal udfordre. Vi skal også planlægge nogle hyggelige fælles middage om bord for dem, der har lyst. Og denne aften kan passende afsluttes med et flot Broadwayshow i skibets teater – eller måske en drink i pianobaren?

Norwegian Jewel er bygget til lige at kunne komme igennem Panamakanalen, men det er lige spændende hver gang. Vi krydser hele den historiske kanal og bagefter oplever vi den fra land og sluser.  Før vi nyder tre ekstra dage i den gamle spanske imperiehovedstad Panama City.

Norwegian Jewel II

Dag 4: 14. november. Cabo San Lucas,  Mexico.
På sydspidsen af den lange halvø Baja California ligger Cabo San Lucas. I det rolige farvand her i Den Californiske Golf søgte mange handelsskibe førhen ly for det store ocean. De lokale pirater udnyttede chancen til at plyndre skibenes last, hvorfor mange af dem endte som skeletter i jernbure ved indsejlingen – til skræk og advarsel. I dag beriges besøgende med enestående naturscenerier, golde klippeskær og krystalklart vand, som mange sportsfiskere valfarter til. Cabo San Lucas emmer af stemning! Du kan for eksempel gå bag om facaden og tage en gåtur i det hyggelige, historiske downtown, med mange minder fra de spanske missionærer, som skabte byen tilbage i 1700tallet.

Cabo San Lucas_edited.jpg

Dag 5: 15. november. Puerto Vallarta, Mexico.
Puerto Vallarta betragtes som et af de mest romantiske områder i hele Mexico – ja, selv vil de sige i hele verden. Elizabeth Taylor og Richard Burton, verdens største filmstjerner i 60erne, faldt for Puerto Vallerta, slog sig ned og gemte sig for pressen. Det gjorde selvfølgelig stedet berømt. Og her er meget, meget romantisk.

puerto-vallarta.jpg
Puerto Vallarta - Mexico.jpg
Picture7.jpg

Dag 6: 16 november. Sejlads på Stillehavet.
Ny chance for at nyde vores skib. Og der er nok at nyde. Hver dag kan vi vælge mellem to hovedrestauranter og flere eksotiske spisesteder for ikke at glemme de mange barer, der byder på noget for enhver smag. Men vi må heller ikke glemme kulturen! Nye spændende anløb venter os, og dem fortæller vores dygtige rejseleder Beatrice om. Vi skal også tilbage i historien. Tilbage til den gang, de spanske opdagelsesrejsende sejlede her. Vi vil se mange minder fra deres tid. Og Beatrice fortæller historien bag dem.

acapulco-g0ac00acef_1920.jpg
acapulco-g973a0644c_1920.jpg
Acapulco.jpg

Dag 7: 17. november. Acapulco, Mexico.

Mexicos mest berømte by, hvilket bl. a. Elvis Presley gjorde sit til i filmen af samme navn. Her er masser at se på, men mest berømt er nok La Quebrada klippen. Heroppe fra springer dristige unge mænd ud mod det svimlende dyb i Stillehavet for at vise mandsmod – og måske drikkepenge. Acapulco er ikke mere turistet end at man let kan finde hyggelige små gader med lokale cafeer og rigtig Mexicostemning.

Acapulco er Mexicos mest berømte by, om end den kun er en lille kystby. Ligesom Puerto Vallerta var det Hollywood stjerner, der skabte dens berømmelse. Men traditionen med at springe i havet fra de høje klipper går tilbage til Mayaernes tid.

Dag 8: 18. november. Sejlads på Stillehavet.

Vi cruiser langs Mexicos kyst og mon ikke vi vil nyde synet fra en dækstol eller en af skibets pools. Nye spændende anløb venter os, og dem fortæller rejselederne nærmere om. Lande som Guatemala, Nicaragua, Costa Rica – jo, det er en fjern og ukendt verden for de fleste, som vi skal udforske.

Dag 9: 19. november. Puerto Quetzal, Guatemala.
Her kan du komme med på en udflugt, hvor vi kører ind i landet gennem smukke, frodige landskaber, hvor vi besøger den UNESCO-fredede by Antigua, der er endnu et fint eksempel på spansk kolonistilsarkitektur. Byen har sin helt egen magiske charme – og man fornemmer tydeligt historiens store vingesus! Antigua blev grundlagt i 1527 og var indtil 1773 provinsens hovedstad. På vulkanskrænterne bliver der dyrket en af verdens bedste kaffesorter, som kan nydes på byens caféer.

Antigua - Guatemala.jpg
San Juan del Sur - Nicaragua.jpg

Dag 10: 20. november. San Juan del Sur, Nicaragua.
Dette mellemamerikanske land har måske nok en turbulent historie, men San Juan del Sur har forstået at holde sig udenfor. Det er et lille Stillehavsparadis med sjove butikker og spændende cafeer alt pakket ind i en magelig siesta stemning. Skønt sted for en slentretur i pragtfuldt vejr og måske finde lidt farvestrålende souvenirs.

Dag 11: 21. november. Puntarenas (Puerto Caldera), Costa Rica.
Her kan vi let gå ind i de støvede gader og udforske livet i byen. Men vi kan også tage på tur ud til Tarcoles floden, hvis mudrede bredder er et paradis for – krokodiller! Med kæmpekrokodillen Tyson i spidsen lader disse fortidsuhyrer sig gerne betragte på nært hold fra en flodbåd. I det hele taget er Costa Rica et fantastisk land for dyreliv og fauna.

Puntarenas - Costa Rica.jpg

Dag 12: 22. november. Sejlads på vej mod Panama kanalen.

Hele dagen er vi på havet med kurs Det caribiske Ocean– og altså Panamakanalen. Uden den skulle vi bruge 20.000 ekstra km’s sejltid. Nu skal vi forberede os på passagen gennem kanalen, hvis historie er utroligt spændende – om end blodig. Den har det hele – store menneskelige dramaer, svindel og ære, fallit og rigdom. Vi får historien fortalt af vores danske historiker.

Dag 13: 23. november. Panama kanalen, Panama.

Et af turens helt store højdepunkter: Selve gennemsejlingen af Panama kanalen, som vi oplever i dagslys. Mens vi passerer kanalens sluser, kan vi på helt tæt hold betragte den menneskelige og ingeniørmæssige præstation, som det tog over 30 år at færdiggøre. Det tager en hel dag at sejle gennem kanalen, som starter og slutter med store sluser, hvor små lokomotiver slæber os på plads. Men et er at opleve gennemsejlingen fra skibet, et andet at se skibene gå igennem fra sluserne. Det kommer vi også til på denne tur.

Panama kanalen.jpg
panama-kanalen.jpg

Dag 14: 24. november. Colón, Panama.

Norwegian Jewel ligger I Colon natten over, og der er nok at se på i den spændende havn. Selve byen Colon blev bygget som en wild west by i forbindelse med bygningen af kanalen.

Vi starter dagen med en lille byrundtur i vores bus, men så er det afsted på tur. Først skal vi opleve den nye Panamakanal i form af de enorme sluser, vi vil køre over. Vi fortsætter langs med kanalen mod Panama City. Men inden vi når hovedstaden et spændende stop: Miraflores sluserne ved Stillehavet. Her besøger vi kanalmuseet og bagefter god tid til at opleve sluserne fra udsigtsterrassen, hvor vi er helt tæt på de store skibe, der skal igennem begge veje.Nu skal vi opleve Panama City. Spanierne byggede her ved Stillehavet den by, de betragtede som deres hovedstad i det Sydamerikanske rige tilbage i 1519. Meget af den gamle by står endnu, og vi får en slentretur i de smalle gamle gader. Derefter venter den nye Panama City, der blomstrede op efter kanalen blev bygget. Her ligger vores hotel for de næste par nætter.

Picture4.jpg

Vi oplever den travle hverdag i Miraflores sluserne, hvorfra skibene sendes videre ud i Stillehavet.

Picture6.jpg

Dag 15: 25. november. Panama City, Panama.

Denne dag er jeres egen til at opleve lige de ting, I ønsker, men selvfølgelig med vore rejselederes assistance. Måske vil I tilbage til den gamle by, måske frister de smarte stormagasiner med lave priser. Eller bare det kulørte latinske byliv med overfyldte stærkt kolorerede busser betragtet fra en hyggelig cafe med Stillehavet i baggrunden? Om aftenen foreslår vi en samlet afskedsmiddag.

Panama City er faktisk to byer: Den gamle spanske kolonihovedstad, som står ganske flot efter 500 år, og den nye Panama City, der voksede op med kanalen. Vi kommer godt rundt i dem begge på vores bytur.

Dag 16: 26. november. Panama City, hjemrejse.
Vi har stadig lidt tid i Panama City, før vi skal afsted til Tocumen International Airport og flyet mod det fjerne Danmark. Der er flere gode forbindelser som f. eks. KLM via Amsterdam, men endnu har vi ikke lagt os fast på fly. Vi vælger selvfølgelig den bedste forbindelse og sørger for jeres bagage samt måltider om bord.

Dag 17: 27. november. Hjemkomst til Danmark.

Når vi lander i Danmark er det 17 dage siden, vi drog ud. Vi sejlede med NCL Jewel i 13 dage og lagde 6.200 km bag os. Vi oplevede en af menneskehedens største bedrifter på nærmeste hold, fra vand og fra land. Snart kan vi genopleve den store rejse i form af rejseledernes mange fotos fra turen.

Cartagena.jpg
bottom of page