top of page

Flodkrydstogt med Andre Rieu koncert

Fra Wien til Amsterdam

Dag 1 Check-in på skibet, Wien

Om bord på M/S Leonora, vil der efter ankomst blive budt velkommen af Skibets Cruise Manager i Loungen, her vil sikkerhedsprocedurer og praktiske informationer ombord blive gennemgået.

På førstedagen byder denne næsten teaterkulisse smukke by jer velkommen. Bag denne pulserende hovedstad ligger en stor fortid, og atmosfæren afslører, Wien er bare vidunderlige helt ned til mindste brosten.
I centrum kaster den gotiske domkirke Stephansdom et stænk middelalder i sine skygger. Slottene og parkanlæggene fra Habsburgerzeit, Schloss Schönbrunn med Gloriette og Tiergarten, Belvedere, det gigantiske bygningskompleks Hofburg med kejserlejlighederne, Sisi Museum og Silberkammer, alle giver de byen et kejserligt præg i samspil med smukke bygningsværker fra Jugendstilzeit.
Byen er fyldt med kreativitet, som udmunder i smuk arkitektur og kunst hvor end man kigger hen og Wien er af den type byer der gang på gang vil overraske og bjergtage dig, bedst når man tror at man har oplevet det hele.

Dag 2 Wien – Melk

Den smukke sejlads nydes på soldækket og vi vil under formiddagen ankomme til klosterbyen Melk. Langs Donau findes mange imponerende og historiske bygningsværker og Melk sætter med sit fantastiske kloster sit helt eget præg på denne skønne rute. ”Stift Melk” er navnet på det historiske benediktinerkloster i den østrigske by Melk i delstaten Niederösterreich, og er et af verdens mest berømte klostre. Det ligger på en høj klippe ved Donau, og ligger endvidere i området Wachau, der er opført på UNESCO's Verdensarvsliste i 2000.

Om aftenen vil der være velkomstmøde og præsentation af skibets besætning, her serveres velkomstdrink og kanapéer i Lounge baren.

108 - Wachau Valley - Melk.JPG
Passau - Inn + Donau.jpg

Dag 3 Melk – Passau

Passau, byen hvor de tre floder, Donau, Inn og Ilz flyder sammen, indbyder til storslåede oplevelser inden for kunst og arkitektur, til mad og drikke og til at holde fest, købe ind, slentre rundt og slappe af. Maleriske stræder, smukke pladser og elegante gågader er garanti for nogle gode timer i en behagelig, kultiveret atmosfære.

Dag 4 Passau – Regensburg

Om morgenen ankommer M/S Leonora til Regensburg. Hvis man tror, at en middelalderlig by, der er præget af 2.000 års historie, er en smule søvnig, tager man gevaldigt fejl. Regensburg er alt andet end støvet. Verdensarven bliver her ikke kun levende i historiske bygninger og pladser, men også i det, der ligger indimellem. Regensburg er den by i Tyskland, der har flest værtshuse pr. indbygger, og er på den måde også en nydelse.
Regensburg_10.jpg
Riedenburg.jpg

Dag 5 Regensburg – Riedenburg

Riedenburg er en by i Landkreis Kelheim i Regierungsbezirk Niederbayern i den tyske delstat Bayern. Den ligger i Naturpark Altmühltal ved foden af Schloss Rosenburg og et stort område i kommunen er naturbeskyttelsesområde, og i et næringsfattigt område vokser et stort antal sjældne planter. Skovene omkring Riedenburg er hovedsageligt blandet skov; Enkelte egetræer i nærheden af Riedenburg er omkring 1000 år gamle.

Dag 6 Riedenburg – Nürnberg

Byen har meget at byde på for nutidens turister. Oplev det genopbyggede Nürnberg Slot og byens

verdensberømte honningkager fra Hauptmarkt-torve.

436_x_291_Nürnberg.png
bamberg.jpg

Dag 7 Nürnberg – Bamberg

I lighed med Rom ligger Bamberg på syv høje. Disse er dog af den frodige og grønne bayerske slags. Her finder du alle typer arkitektur, så nyd at gå på opdagelse i de brostensbelagte gader. Masser af shopping og museer venter dig, og det gør ni forskellige bryggerier også.

Dag 8 Bamberg – Schweinfurt


Ottende dag foregår i oldtidsbyen Schweinfurt. Byens oprindelse strækker sig helt tilbage til år 740 og gik dengang under navnet ”Suinfurde”. Under 2. Verdenskrig blev byen bombet ikke mindre end 22 gange under en større operation kaldet ”point blank” af hele 2285 fly.

 

Årsagen var at byen dengang producerede kuglelejer til diverse militære køretøjer og stod ud som en strategisk vigtig brik. Byen er siden da genopstået som fugl Fønix og danner i dag rammerne om en billedskøn lille by.

Schweinfurt.jpg
Wertheim.jpg
Wertheim.jpg

Dag 9 Schweinfurt – Wertheim

Vi sejler videre til den romantiske middelalderlandsby Wertheim, hvor vi har tid til en byvandring, som bl.a. fører os forbi markedspladsen, den adelige familie Löwenstein-Wertheim-

Rosenbergs hjem og byens englespringvand.

Dag 10 Wertheim – Frankfurt

Turen går nu til en af Tysklands vigtigste finansbyer, nemlig Frankfurt. Indtil 1866 var byen en fri rigsstad og fungerede i perioder som Tysklands hovedstad. Skyskraberne i Bankenviertel med hovedsæderne for en række storbanker giver byen et udseende der minder meget om amerikanske storbyer, og som ellers ikke er kendt i Europa. Byen huser nogle af de højeste huse i EU: Commerzbank-Tower og Messeturm.

Frankfurt.jpg
Köln.jpg

Dag 11 Frankfurt – Köln

I middelalderen var Köln på grund af de formodede relikvier af De hellige tre et vigtigt valfartssted, hvortil der også kom mange pilgrimme fra Danmark. Köln er Rhinlandets økonomiske og kulturelle hovedstad og er kendt for den gotiske katedral, Kölnerdomen.

 

Siden 1960'erne har Köln gjort sig internationalt kendt som en betydningsfuld kulturby med en særdeles aktiv kunst- og galleriscene. I byen findes over 30 museer samt over 100 kunstgallerier.

Kölner Dom (egentlig Hohe Domkirche St. Peter und Maria) er en romersk-katolsk katedral i Köln og er byens mest kendte arkitektoniske landemærke. Byggeriet blev påbegyndt i 1248, men først afsluttet i 1880.

Efter en tidlig middag ombord er der afgang til en af turens højdepunkter, nemlig koncerten med violinisten og orkesterleder Andrè Rieu og hans fantastiske Johann Strauss Orchestra.

Koncerten foregår i Andrè Rieus hjemby Maastricht i det sydlige Holland.

Bustransporten fra Köln til Maastricht varer 1 ½ time. Vi er tilbage på skibet ved midnatstid, hvor besætningen står klar med lækkerier, inden M/S Leonora

afsejler mod Amsterdam.

Kirken blev udsat for de allieredes bombardementer under 2. verdenskrig, og

den blev først genåbnet i 1956. Det er den kirkebygning i verden, der har den største facade, og den er også verdens næsthøjeste gotiske bygning.

Leonora 10.png

Dag 12 Köln – Amsterdam

Omsider når i slutdestinationen Amsterdam. Byen er gennemskåret af kanaler på kryds og tværs, og det giver den sin helt egen karakter og charme. Den bedste måde at opleve Amsterdam på er til vands. Nogle af husene er meget smalle, da det før i tiden var almindeligt, at ejendomsskatten blev fastsat i henhold til husets bredde ud mod kanalen.

Med disse dejlige oplevelser, er det på tide at sige farvel for denne gang til M/S Leonora og hendes besætning.

bottom of page