top of page

26 dages eventyr med oceanernes nyeste majestæt

DANSK VESTINDIEN TIL DANMARK

Tag med på et historisk krydstogt om bord det brandnye ENCHANTED PRINCESS

i april 2022 med danske rejseledere, store oplevelser til små priser!

FLL til CPH.jpg
Dansk Vestindien.jpg

Dag 1: Marts 29, 2022, Kastrup lufthavn, København.

fra Danmark til Florida. Behagelig dagflyvning mad og drikke om bord. Samt en kuffert pr gæst. Transfer og overnatning på godt hotel med morgenmad. Tid til en aftendrink i den lune Florida aften.

Sky on W.jpg

Dag 2: Marts 30, Fort Lauderdale, Florida, US.


Byrundtur med vores bus, før vi kører til Port Everglades, hvor Princess Cruise Lines nyeste liner venter. Undervejs får vi tid til at se nærmere på Sydflorida. Fort Lauderdale kaldes USA’s Venedig, og smukke palæer kanter de mange kanaler. Denne spændende by får vi en gang til på dette krydstogt.  Kl. 16.00 stævner vi ud.

Dag 3: Marts 31, Princess Cays, Bahamas.

Eleuthera Island er en af de mange smukke Bahamasøer, 170 km lang men kun 3 km bred. Endeløse, skønne strande for en dag i solen. Øen ejes af Princess Cruise Line, der har skabt et privat tropeparadis. Her skal vi ind med skibets tenderbåde.

Dag 4: April 01, På havet.

Vi cruiser gennem Caribien. Tiden er inde til at udforske vores flotte skib. Vores danske rejseledere holder deres første foredrag om de mange spændende anløb, der venter os.

Enchanted Princess er et meget stort skib, og der er masser at udforske. Start med de udendørs dæk nu vi cruiser i den caribiske varme. Vælg din favoritpool og glæd dig over, at vores skib er bygget til et voksent publikum.

Princess_Cays - Bahamas.jpg
sky St. T.jpg

Dag 5: April 02, St. Thomas, U.S. Virgin Islands.

Engang Danmarks næst rigeste by. Historiske gader med danske navne, men først skal vi øen rundt i en safaribus. Se hvor den engelske sørøver Sir Francis Drake havde sin udkigspost over Caribien og mange andre historiske steder.

Tilbage i Charlotte Amalie får vi god tid til en slentretur gennem byen opkaldt efter en dansk dronning.

Det er 105 året for salget af de smukke øer, og danskerne er populære som aldrig før. Måske lidt ufortjent, men mange her mindes den danske tid i et noget romantisk skær. Det skal vi da ikke lave om på, men vi får alligevel historien om de danske århundreder, om slavehandel, rom og sukker. Og vi skal ud på St Thomas og opleve øen ligesom en spadseretur gennem de små gader med de danske gadenavne i Charlotte Amalie.

Dag 6: April 03, Roseau. Dominica

Denne lille caribiske perle gemmer sig mellem de franske øer Martinique og Guadeloupe. Regnskove, små farverige landsbyer, måske inspireret af de mange farvestrålende papegøjer på øen. Søger du det gamle Caribien, så er Dominica stedet.

Dominica er kendt som ”Caribiens naturø”. Skovene på toppen af Dominicas vulkaner er indhyllet i konstant tåge, søerne koger, svovldampe lukkes ud af jorden med lige så stor beslutsomhed, som vandfaldenes masser styrter mod jorden. Hovedstaden, hvor vi lægger til, hedder Roseau og er meget afslappet. Der bor 75.000 mennesker på den smukke ø.

sky St Maartin.jpg
grenada-4649968_1920.jpg

Dag 7: April 4 Grenada, Antillerne

Caribiens hovedstad, når det gælder krydderier. Oplagt med en tur på det lokale marked. Men også øen er spændende at udforske med tropeskov, grønne bjergsider – og igen caribiske strande, måske en svømmetur, måske en sundowner på en strandbar?

Den tidligere britiske koloni byder på charmerende arkitektur i øens pittoreske hovedstad, St. George’s, der ligger smukt direkte til havet. Byen ligger reelt på kanten af en udslukt vulkan, hvilket forklarer de meget stejle bjerge, der ligger bag byen. St. George’s byder på smukke bygninger fra den engelske kolonitid, flere 300-år gamle kirker og snævre gader, der ligger i flere niveauer op ad den stejle bjergskråning. Byens to fæstninger, Fort George og Fort Frederik, er begge fra 1700-tallet og var begge involverede i USA's invasion i 1983.

willemstad-906112_1280.jpg

Dag 9: April 5. Curacao, De hollandske Antiller

Hollandsk middelalder byggeri venter os i denne livlige handelsby. En farvestrålende facade af skønne bygninger fra 1600- og 1700 tallet. Smalle gader med dejlige butikker. Og et spændende fiskemarked, hvor fiskere fra det nærliggende Venezuela byder på dagens fangst af eksotiske fisk.

 

Willemstad er en farverig eksotisk blanding af det gamle Caribien, den endnu ældre kolonitid -og en smeltedigel af beboere fra hele Caribien og dele af det nærliggende Sydamerika. Disse meget farverige indbyggere skaber et eksotisk bybillede med de stolte kolonibygninger inspireret af det gamle  Amsterdam. Fra skibet går man over en flydebro og lige ind i byen - vore rejseledere vil have mange gode tips til  en uforglemmelig dag i Curacao..

Dag 10: April 6. Aruba, De hollandske Antiller

men helt anderledes end naboøen. Hop på den flotte historiske sporvogn til en tur rundt i Oranjestad – den er tilmed gratis.

 

Vore rejseledere vil have gode tips til at opleve denne billedsmukke ø.

aruba strand.jpg
carl og beatrice.jpeg

Dag 10-11: April 7-8, på havet

Nu er det på tide at nyde det gode cruiselife. Enchanted Princess cruiser gennem Caribien et par dage fyldt med sol og underholdning om bord.

 

Gå ikke glip af rejseleder Beatrices foredrag om det gamle Caribien, om pirater og eventyrere, der sejlede de samme vande.

Dag 12: April 9, Fort Lauderdale, Florida

Fort Lauderdale er Amerikas Venedig. Langs de mange kanaler ligger det ene skønne palæ efter det andet, komplet med en Bentley ud til vejen og en lystyacht ud til kanalen. Vi arrangerer en tur, hvor vi kommer rundt i den flotte by, også den charmerende spanskprægede bymidte. Her er alle huse lave og spanske i stilen, og det er en fornøjelse at slentre ned af Las Olas Boulevard, hvilket vi også skulle få tid til. Fort Lauderdale er opkaldt efter et gammelt fort tilbage i indianerkrigene, hvor en løjtnant Lauderdale udmærkede sig. I dag er det Miamis søsterby om end de to byer er meget forskellige.

Sidst på eftermiddagen er vi tilbage i Port Everglades. Enchanted Princess er klar til sin første Atlantkrydsning.

 

fort-lauderdale-3791082_1920.jpg
on-lake-1331366__340.jpg

Dag 13-18: April 10-15, På havet.

Cruising, som amerikanerne siger. Et krydstogt i krydstogtet. Seks dage hvor vi cruiser de varme vande og nyder det gode liv om bord. Og der bliver nok at nyde. Skibet byder på et væld af underholdning. Nyd de skønne soldæk om dagen og de mange shows om aftenen. Fra de store Broadwayshows i teateret til hyggepianisten eller dansegulvet om aftenen. Og glem ikke vores egen danske underholdning. Vore rejseledere er meget erfarne på dette cruise og holder flere foredrag om historie og hvad der venter os af anløb.

Glæd jer også til vores altid populære quiz med fine præmier og masser af grin. Vi passerer Bahamas og Bermuda, cruiser Sargassohavet, hører om den spændende Bermuda trekant og i det hele taget slapper af og nyder dagene. Mange vil sige, at netop det at sejle er selve lykken ved et krydstogt. Men nu har vi slappet af efter de caribiske eventyr. Nu er det på tide at forberede os til Europa!

Dag 19: April 16. Ponta Delgada, Azorerne

Mange af vore krydsgæster har besøgt disse fjerne øer, andre kan se frem til en meget interessant oplevelse. Nyd den smukke by eller tag med på vores tur ud på Sao Miguel med god tid bagefter til at opleve byen med de toppede brosten og de smukt dekorerede huse.

Azorerne er en verden for sig, som ingen vidste noget om, før de blev fundet ved et tilfælde i 1400-tallet. Øerne var godt kendt af kaptajnerne på de danske skibe mellem Dansk Vestindien og København. På hjemturen sejlede de nemlig ikke over Atlanten, som vi gør det. De sejlede nordpå op mod det nordlige Canada for at fange de rigtige vinde til deres sejl, som så ville blæse dem mod Europa. Azorerne ville være stedet, hvor de provianterede til den sidste seje tur.

Ponta delgada.png
1.0_500973.jpg

Dag 20-21: April 17-18, På havet

Kurs Europa!
Endnu et par gode dage om bord. Vore rejseledere fortæller om de kommende anløb i Frankrig. Foråret melder sig her i det sydlige Europa til afveksling fra den caribiske varme. Men Frankrig i slutningen af april kan være både varm og forfriskende.

Dag 22: April 19, Brest, Frankrig.

Helt ude på den østligste spids af Frankrig ligger den gamle flådehavn Brest. Middelalderfæstning, smalle, farverige stræder, broer, ubåde, søfartsmuseum, oplagt til en slentretur gennem en fransk by, der ikke ser mange turister.

Brest er Frankrigs vestligste punkt og derfor godt befæstet fra de gamle dage med de evindelige krige mod England på den anden side af Biscayen. Byen har stadig sin store fæstning og malerisk fyrtårn ude på den yderste kyst.

Sky Le havre.jpg
Cherbourg-3415322_1920.jpg

Dag 23: April 20, Cherbourg, Frankrig

. Simpelthen en perle af en by. Mere fransk bliver det ikke. Vi kan gå til det hele fra vores skib. Men en sjov måde at opleve Cherbourg er med det lille bytog, der futter rundt i gader og parker. Husk et billede af den flotte og berømte rytterstatur af Napoleon.

Fransk havneidyl i Cherbourg. Et lille bytog tager os på tur rundt i de smalle gader eller de kan mageligt opleves til fods.

Dag 24: April 21, På havet

sidste maritime dag om bord på Enchanted Princess. Det er på tide at sige farvel til venner og besætning. Vores lange krydstogt nærmer sig de nordiske vande. Men først skal vi op gennem Vesterhavet.

 

I aften er det igen en af de mange fællesmiddage, vi arrangerer for vores gruppe

regal_princess_at_sea_2.jpg

Dag 25: April 22, Skagen, Danmark

Det er noget af et syn, når en af verdens største cruiselinere lægger ind til den lille by på toppen af Danmark. Og for os, der har sejlet den lange vej fra Caribien, kan det vel ikke blive mere dansk end Skagen.

 

Nyd en dejlig dag i byen, du næppe har oplevet fra et skib før. Eller for vores jyske gæster, som måtte ønske det, sig farvel til Enchanted Princess her. Men du er mere end velkommen til at tage den sidste dag med!

Gl._Skagen_udsigt_Ved_brug_krediteres_Tu

Dag 26: April 23, København, Danmark

Tidligt om morgenen runder vi Kronborg, før vi langsomt krydser ned gennem Øresund og lægger til ved den nye Ocean Terminal i København. Farvel til mange nye og gode venner. Og farvel til Sky Princess, men minderne har vi da – rejselederens mange fotos vil snart genfortælle hele den lange rejse i vores fotogalleri.

bottom of page