top of page

Flodkrydstogt med Per Pallesen

Fra Koblenz til Bonn

Dag 1 Check-in på skibet, Koblenz

Om bord på MS Leonora, vil der kort efter check-in, serveres velkomstdrink og kanapéer i salonen. Skibets Cruise Manager byder velkommen, ligesom sikkerhedsprocedurer og praktiske informationer ombord gennemgås.

 

Vi ligger til i Koblenz natten over, så der vil være mulighed for en spadseretur i Koblenz gamle bydel ”Altstadt”, som blot er få hundrede meter fra skibets position.

Dag 2 Koblenz - Rüdesheim

Vi forlader Koblenz tidligt om morgenen, og sejler ind på det som bliver kaldt ”Den romantiske Rhinen”. Denne del af Rhinen blev for et par år siden optaget på UNESCO’s liste over verdens kulturarv. Vi runder ”Deutsches Eck”, som deler floderne Mosel og Rhinen, og har den flotte rytterstatue af Kejser Wilhelm på styrbord side. Der er god tid til at nyde livet og naturen undervejs, hvor vi ser Rhinens berømte perlerække af gamle borge, små vinbyer og stejle vinmarker.

I Rüdesheim besøger vi et af Rheingau-områdets top vinhuse Fritz Allendorf. Efter besøget holder Ole Porsvig fra Tysk Vinklub foredrag ombord. Om aftenen er der ”Winemakers Dinner” ombord, og Ulrich Allendorf fortæller om de vine, som serveres til middagen.

Dag 3 Rüdesheim - Speyer

På togtets tredje dag lægger vi til i den smukke, gamle by Speyer. Byens imponerende domkirke er byens kendetegn, og har altid været en af tyskernes vigtigste kirker hos den katolske tro. Der er mulighed for at tage en rundtur i byen og besøge byens tekniske museum. Speyer Technik Musuem har med over 150.000 kvadratmeter stort set alt at byde på indenfor teknikkens verden. Her kan du se alt fra de første biler til de største fly, samt Europas største rumfartsudstilling.

Om aftenen kan vi endnu engang glæde os til et af Ole Porsvigs spændende foredrag om hans enorme kendskab til den tyske vin kultur.

Dag 4 Speyer - Strasbourg

Vi sejler nu ind i det kendte vinområde Alsace, hvor vi lægger til i hovedbyen Strasbourg. Byen råder over Europa-parlamentet og Europarådet og der er mulighed for at opleve Place de la Republique samt byens storslående domkirke. Igennem hele Strasbourg løber dets mange kanaler og der vil vi anbefale en af de smukke kanalrundfarter hvor man bl.a. sejler ind i den gamle bydel ”La petite France”.

 

Om aftenen vil skuespiller Per Pallesen fortælle om sin interesse for vin og specielt Alsace vine. Pallesen er selv medlem af den præstigefyldte ”Alsace Broder Orden” og har derfor en stor viden om områdets populære vine.

Dag 5 Strasbourg

Vi bliver i Strasbourg en dag mere, da vi mener at byen tilbyder meget mere end til en enkelt dag. Så alt det du ikke fik oplevet dagen før kan nås i dag. Nyd bylivet, de mange lækre franske caféer og lad dig måske friste af de fine butikker på byens lange gågade.

 

Efter middagen vil vi igen møde Per Pallesen. Den her gang vil vi høre anekdoter fra hans lange skuespillerkarrierer. Vi tør godt garantere, at lattermusklerne kommer i brug.

Dag 6 Mainz

M/S Leonora sætter kursen mod Nord og lægger til i Mainz. Byen er en af Tysklands ældste, og den historie og bygninger spænder fra romertiden til den franske revolution. Byen gemmer bl.a. andet på historien om Johann Gutenberg, som anses for at være opfinderen af bogtrykkerkunsten. På Gutenberg museet kan man opleve originalen af Gutenbergs bibel som er verdens første masseproducerede bog.

Dag 7 Bonn

Det tidligere Vesttysklands hovedstad Bonn er togtets endestation. Her vil der være rig mulighed for at opleve den smukke gamle bydel og ikke mindst se statuen af byens vidunderbarn Ludwig van Beethoven. Besøg Beethovens fødehjem eller et af de mange andre museer i byen.

Et uforglemmeligt flodkrydstogt er noget til ende for denne gang, og vi tager afsked med M/S Leonora og hendes besætning.

bottom of page