top of page

South Pacific og Polynesien

South Pacific - disse legendariske fjerne øer indhyllet i mystik. Fjernere sted på planeten findes næsten ikke. South Pacific, hvis gådefulde øriger lagde baggrund til den mest romantiske musical af alle med samme navn.

 

Og som for nylig blev udforsket af Kløvedal familien på TV. Der er kun en rigtig måde at rejse til de fjerne øer syd for Ækvator, nemlig at sejle. Derfor dette fantastiske krydstogt gennem hele Polynesien, fra Hawaii og Honolulu via øer ingen har hørt om mod South Pacific.

 

Her venter en stribe eksotiske anløb, før Holland Americas flotte Oosterdam returnerer til byen, hvorfra det store eventyr startede:

San Diego i Californien

South pacific 2020.JPG
san-diego-190898_960_720.jpg

fredag d. 20. marts:

Afrejse fra Danmark til Californien. Transfer til San Diegos Bayside og vores flotte hotel Wyndham. Tid til lidt hygge i den spændende bar.

lørdag d. 21. marts:

Holland Americas Oosterdam venter lige overfor hotellet, men der er også tid til lidt San Diego oplevelser, før vi skal om bord. Afsejling 18.00 og flot udsejling gennem den smukke San Diego bugt.

 

søndag d. 22. marts:

Stillehavet, kurs sydvest. Infomøde med dine danske rejseledere. Tid til at begynde udforskningen af det elegante skib 

mandag d. 23. marts:

Krydstogt på Stillehavet.
Dansk foredrag om Captain Cook og Sandwichøerne, Hawaii.

tirsdag d. 24. marts:

Krydstogt på Stillehavet.

onsdag d. 25. marts:

Krydstogt på Stillehavet.
Vores rejseledere fortæller om de kommende anløb på Hawaiiøerne.

torsdag d. 26. marts:

Krydstogt på Stillehavet

fredag d. 27. marts: Hilo, Hawaii

Hilo ligger på vulkanøen Hawaii langt fra det flimrende Honolulu. Oplev den fantastiske Parc of Vulcanos og se levende, rygende vulkaner på sikker afstand. Se også hvordan det gik, når man ikke var på sikker afstand. Om aftenen sejler vi langs kysten og ser den brændende Kilauea vulkan, der sender sine voldsomme strømme af brændende lava ud i havet.

lørdag d. 28. marts: Honolulu, Oahu

Honolulu er en charmerende blanding af det nye Hawaii med Waikiki og det gamle Hawaii med farverige Chinatown og den sidste konges palads. Oosterdam lægger til midt i det hele og hvorfor ikke tage med på vores store tur og se det hele? Waikikis blændende strand, udsigten til Diamond Head og de snedige gamle gader med de

kinesiske og koreanske kvarterer, krydret af spændende historie. Og selvfølgelig Pearl Harbour og monumentet over det japanske angreb, der sendte USA ind i anden verdenskrig.

søndag d. 29. marts: Lahaina, Maui

Lahaina har over tusind års rig historie og var hovedstaden i Kongeriget Hawaii fra 1820 til 1845. Det var også en syndens ø takket være hvalfangerne, der slog sig løs her og en tur i det gamle historiske fængsel fortæller, hvordan det kunne gå. Nyd en afslappende spadseretur, og hvis du har brug for hvile, skal du tage en pause under det massive Banyan-træ på torvet. Lahaina er et tropisk getaway som skal opleves.

Lahaina.jpg

mandag d. 30. marts:

Vi nyder livet ombord, mens kaptajnen sætter kursen stik syd mod Sydhavet og alle legenderne.

tirsdag d. 31. marts:

Oosterdam krydser den internationale datolinje

og den 1. april bliver således sprunget over.

torsdag d. 2. april: Tabuaeran, Kiribati

Republikken Kiribati er et ørige i Stillehavet. Landets 33 øer er spredt over 3.800 kilometer omkring Ækvator. Tidligere hed de Gilbert Islands, og her er vi altså rigtigt langt ude på landet! Kiribati ligger lige vest for datolinjen, og er derfor de første til at fejre nytår efter den almindelige kalender. Størstedelen af øgruppens beboere er religiøse og årsskiftet fejres derfor med en gudstjeneste.

Senere når vi er tilbage ombord på skibet og har sat kursen mod Fransk Polynesien, krydser vi Ækvator og den internationale datolinje.

​fredag d. 3. april: Krydstogt på Stillehavet.
Vores erfarne rejseledere fortæller den spændende beretning om Polynesien og de mange romantiske legender.

lørdag d. 4. april:

Vi ankommer kl 14:00 til Bora Bora, Fransk Polynesien
Det er drømmen om det fjerne paradis i Stillehavet, der venter os. Døm selv om den lille smukke ø lever op til dine drømme. Vi får god tid for vi bliver på denne fantastiske, sagnomspundne ø hele aftenen og den kommende dag. Gå ikke glip af en sundowner på Bloody Marys bar, hvor alverdens Sydhavseventyrere har mødtes – og stadig gør det.

søndag d. 5. april:

Afsejlning kl 23:00 fra Bora Bora. Du kan roligt sige, at du kender denne legendariske ø efter et par spændende dage og sende tankerne tilbage til Bali Hai’ fra filmen South Pacific.

mandag d. 6. april: Oosterdam ankommer til Raiatea, Selskabsøerne, Fransk Polynesien kl 8:00. Afsejling kl 18:00. Raiatea er den næststørste ø i Fransk Polynesien. Herfra mener man de gamle polynesiere drog ud på den vilde færd over Stillehavet, der endte med, at de slog sig ned på Hawaii øerne tusinder af kilometer derfra.

tirsdag d. 7. april:

Ankomst kl 21:00 til Papeete, Fransk Polynesien
Vi har hele aftenen, natten og hele næste dag på Tahiti. Det er selvfølgelig et af vores krydstogts store højdepunkter, og det er skønt, at vi har et par dage til at udforske den. Her kom de, de store navne i søfartens historie, efter mange måneders sejlads. James Cook, der senere blev myrdet på Hawaii. Og captain Blight og hans skib Bounty med de berømte mytterister. Sidst har vores egen familien Kløvedal forsøgt at beskrive dette fjerne paradis. Døm selv!

onsdag d. 8. april:

Afsejling fra Papeete, kl 5:00, hvor vi ankommer kl 8.00 om morgenen til Moorea, Fransk Polynesien. Denne dramatiske drømmeø med de voldsomme bjerge og skønne strande, her får vi chancen for en lang tur ud i den spændende natur og minder om en fjern og mystisk fortid.

torsdag d. 9. april:

Ankomst kl 8:00 til Fakarava, Tuamotu, Fransk Polynesien
Afsejling kl 17:00. En ny lang dag i et fjernt tropeparadis, hvor tiden tilsyneladende står stille.

fredag d. 10. april:

Krydstogt på Stillehavet.

lørdag d. 11. april:

Ankomst kl 8:00 til Taiohae, Nuku Hiva, Fransk Polynesien
Afsejling kl 16:00. Sidste anløb i denne forunderlige verden af i går. Udsigten over South Pacific er fantastisk, og det var da også den, der fik en verdensberømt forfatter til at slå sig ned netop på denne ø, nemlig Herman Melville, forfatteren til Moby Dick.

søndag d. 12 april:

Krydstogt på Stillehavet

 

mandag d. 13. april:

Krydstogt på Stillehavet.

tirsdag d. 14. april:

Vi krydser Ækvator.

onsdag d. 15. april:

Krydstogt på Stillehvaet.
Quiz ombord med fine premier - kun for vores danske gruppe.

torsdag d. 16. april:

Krydstogt på Stillehavet.

fredag d. 17. april:

Krydstogt på Stillehvaet.

lørdag d. 18. april:

San Diego, Californien
Ankomst kl 7:00. Byrundtur i den smukke by. Sidste på dagen tager vi mod lufthavnen.

søndag d. 19. april:

Et fantastisk, oplevelsesrigt, og uden tvivl uforglemmeligt krydstogt er ved at være ved vejs ende, og vi lander hjemme i Danmark på rejsens 31. dag.

bottom of page